Cadde Tacı geri alındı

Tacı geri alındı

23.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

91 yıl önce Türkiye’nin ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Beyoğlu Grand Pera’da önceki akşam düzenlenen Miss Turkey 2017 yarışmasında dereceye giren finalistlere tacı verildi. Yarışmanın birinci güzeli Yeşilçam’ın emektar oyuncularından Itır Esen’in 18 yaşındaki yeğeni Itır Esen seçildi.

Tacı geri alındı

Ancak Esen’in daha önce attığı bir tweet yüzünden tacı 24 saat bile geçmeden elinden geri alındı. Itır Esen’in Miss Turkey seçilmesinden sonra fark edilen bir tweet’in gerçek olup olmadığı yarışma yetkilileri tarafından saatlerce araştırıldı.
Ardından Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu yaptığı açıklamada, Esen’in tacının geri alındığını belirtti. Sandıkçıoğlu, “Tweet’in Itır Esen tarafından atıldığı kanaatine varılmıştır. Kuruluş amacı Türkiye’yi dünya çapında tanıtmak ve imajına katkıda bulunmak olan Miss Turkey Organizasyonu’nun böyle bir paylaşımı kabul etmesi mümkün değildir” dedi.

Haberin Devamı

‘Yanlış anlaşıldım’

Twitter’dan açıklama yapan Itır Esen, yanlış anlaşıldığını belirterek, “Bu paylaşımı yaparken hiçbir siyasi amaç gütmedim. Bu paylaşım benim hassas dönemimde dikkatsizce yaptığım ve tamamen masum düşüncelerle yaptığım bir paylaşım. 15 Temmuz’a bir atıftan ziyade kendi kavgamı vurguluyorum. Yanlış anlaşılmalardan dolayı herkesten çok özür diliyorum” ifadelerini kullandı.