Cadde Tarık Mengüç nereli, kimdir? Şarkıcı Tarık Mengüç'ün hayatı ve şarkıları...

Tarık Mengüç nereli, kimdir? Şarkıcı Tarık Mengüç'ün hayatı ve şarkıları...

06.12.2021 - 18:54 | Son Güncellenme:

Şakşuka adlı şarkı ile popüler hale gelen sanatçı Tarık Mengüç, İstanbul'da doğdu. Birçok şarkıcıya ise bestelerini verdi, bir süre de vokallik yaptı. Mengüç, Survivor yarışmasında de yer aldı. Peki, Tarık Mengüç kaç yaşında?

Tarık Mengüç nereli, kimdir Şarkıcı Tarık Mengüçün hayatı ve şarkıları...

Tarık Mengüç, sesinin yanı sıra oyunculuğu ile de dikkat çekiyor. Şarkıcı, müzik eğitimi ardından albüm çıkarmış ve dizi ve reklam filmlerinde de boy göstermiştir. Çalışmalarıyla çeşitli ödülleri almaya hak kazandı. İşte, Tarık Mengüç'ün hayatı ve biyografisi...

Haberin Devamı

TARIK MENGÜÇ KİMDİR?

Mengüç, 19 Ocak 1972 tarihinde İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Kuştepe mahallesinde dünyaya geldi. Roman ve müzisyen bir ailenin çocuğu olan Mengüç, çeşitli işlerde çalıştı ve geri kalan zamanında da müzik eğitimi aldı. 2004 yılında "Şakşuka" isimli albümündeki aynı isimli şarkı ile çıkış yaptı. Evli ve 2 çocuk babası olan Mengüç, Sibel Can, Seda Sayan, Kibariye, Davut Güloğlu, Ayça Tekindor, Bülent Serttaş gibi sanatçılara bestelerini vermiştir.

5 yıl şan dersi aldıktan sonra İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, Ebru Gündeş gibi isimlere vokallik yaptı. Mengüç, 1999 yılından itibaren 5 yıl boyunca müzik yönetmeni ve aranjör olan Suat Aydoğan'ın asistanlığını yürüttü. 2004 yılında ise Suat Aydoğan'ın keşfiyle müzik kariyerine başladı. Avustralya'da verdiği bir konserin ardından, önce Avustralya menşeili bir markanın, ardından da çeşitli firmaların reklam yüzü oldu.

Haberin Devamı

İlk televizyon ve sinema kariyerine 2006 yılında "Cennet Mahallesi" isimli dizide konuk oyuncu olarak başlayan Tarık Mengüç, sonrasında Şafak Sezer'in başrol oynadığı "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" isimli filmde Roman Bekir karakterini canlandırdı. 2012 yılında "İkizler Firarda" isimli filmde rol almıştır.

2013 Rock'n Coke festivalinde açılış sahnesini aldı ve böylece bir rock festivalinde 9/8'lik müzikle ilk kez sahne alan Mengüç, festivalin reklam çalışmalarını yapan C-Section ajansın tanıtım klibinde rol aldı ve tanıtım şarkısını söyledi. Bu tanıtım müziği ve klibiyle Kristal Elma'da 7, Felis'te 5 ve Mix Awards'ta 3 ödül kazandırmıştır. 2017 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu Survivor Türkiye isimli yarışma programına katıldı.

ŞARKILARI

2004 Şakşuka 

2007 Lakerda

2009 İnadına 35 Derece 

2011 Tek Kişilik Orduyum 

2015 Sakız

2016 Naş Naş Maxi (Single)

2017 Paçoz(Single)

2018 Tarçın Kokulum (Single)

2019 Küresel Isınma (Single)

2020 Yılan (Single)