Cadde Tarkan konser için Kıbrıs'a gidiyor

Tarkan konser için Kıbrıs'a gidiyor

11.09.2010 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

Tarkan konser için Kıbrısa gidiyor

Ünlü pop şarkıcısı Tarkan, Bergama yakınlarındaki Roma İmparatorluğu döneminden kalma Allianoi antik kentinin Horasan harcı ile korunması konusunun gündeme getirilmesine ilişkin "keşke kent olduğu gibi korunsa, kazılarak ortaya çıkarılsa ve bir turizm beldesi haline getirilse" dedi.

Bu akşam vereceği bayram konseri için Kıbrıs'a giden Tarkan, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bergama yakınlarındaki Roma İmparatorluğu döneminden kalma Allianoi antik kentinin Horasan harcı ile korunması konusunun gündemde olduğunu bu konuda düşüncesinin sorulması üzerine Tarkan, "Keşke kent olduğu gibi korunsa, kazılarak ortaya çıkarılsa ve bir turizm beldesi haline getirilse. Horasan harcı ile korumada her halde barajın ortasında bir ada gibi kalacak sanıyorum. Korunsun da nasıl olursa olsun, yeter ki korunsun. Kültürel mirasımızı ve değerlerimizi korumamız lazım. Ülkemizi ülke yapan böyle yerlerdir" diye konuştu.

Tarkan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Allianoi konusunda kendisine verdiği desteği nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, "Çok pozitif buluyorum ama sonunun getirilmesi lazım. Aslında her şey icraata bakıyor. Sayın Bakanın bana destek olması ve arka çıkması çok hoşuma gitti. Sonuçta ne yapıldığı önemli. Sadece sözde değil, uygulamada da aynı şey olursa daha da mutlu olurum" diye konuştu.

Tarkan, bir soru üzerine yarın Türkiye'ye döneceğini belirterek, referandumda oyunun renginin ne olacağının sorulması üzerine de "Yorum yok, yarın belli olur" dedi.