Cadde Tek umut Mahsun!

Tek umut Mahsun!

25.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tek umut Mahsun!

Tek umut Mahsun


Ali’ce / ALİ EYÜBOĞLU


       Müzik yapımcıları sıcak ve güneşli günleri pek sever. Çünkü, sıcaklarla birlikte kaset satışlarının arttığına inanırlar. Aslında bu, inançtan öte bir gerçekti. Ama artık ısınan havalar bile sektörün kazanç teknesini değil kaynatmaya, ısıtmaya yetmiyor.
       Piyasaya çıkan kaset çok. Ama içlerinde patlama yapan, tiraj olarak yüz güldüren o kadar az ki!..
       Emrah, Teoman, Hakan Peker, Sezen Aksu, Emel Sayın, İzzet Yıldızhan, Mustafa Sandal, Deniz Seki, Reyhan Karaca, Cansever, Pınar Eliçe, Harun Kolçak, Yeşim Salkım, Candan Erçetin, Şahsenem, Seda Sayan, Bülent Ersoy, Fatih Kısaparmak, Ceylan ve Pınar Aylin, geride bıraktığımız günlerde kaset çıkaran ünlülerden bir kısmı.
       Büyük umutlarla satışa arz edilen albümlerden çoğu, henüz beklenen tirajı yakalayamadı.
       Candan Erçetin, Hakan Peker, Teoman ve Ceylan ise “iyi satış yapanlar" arasında. Onların tirajı da 200 ile 600 bin arasında. Diğerlerinin tirajı henüz yapımcılarının yüzünü güldürecek noktada değil.
       Ekmeğini müzikten kazananların çoğu, şimdilerde kara kara düşünüyor.
       Çoğu insan ise Mahsun Kırmızıgül’ün şu günlerde çıkaracağı yeni albümüne, “Sektöre canlılık getirecek kaset" olarak bakıyor ve “Mahsun’un kaseti de, satışları canlandırmaz ise vay halimize" diyor.
       Bu yüksek beklenti karşısında Mahsun’un işi zor. Beklentilerin boşa çıkması, yaz gününde umut dağlarına kar yağması da mümkün.
       Ama yine de karamsar olmamak lazım. Mahsun olmazsa sırada Doğuş ve Tarkan var. Yakında onlar da kaset çıkaracak.