Cadde ‘Tepenin Ardı’na iki ödül

‘Tepenin Ardı’na iki ödül

10.06.2013 - 18:54 | Son Güncellenme:

Rotterdamda’da düzenlenen törene katılamayan Alper’in ödüllerini yönetmen arkadaşları Hüseyin Karabay ve Dilek Gökçin aldı.

‘Tepenin Ardı’na iki ödül

Hollanda’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen ‘Kırmızı Lale Film Festivali’nde Emin Alper’in yönettiği ‘Tepenin Ardı’ filmi en iyi film ve en iyi yönetmen dallarında birinci oldu. Alper, dün sonra eren festivalde gösterdiği başarıyla 8 bin 500 avro para ödülü almaya hak kazandı.
26 Türk filminin izleyiciyle buluştuğu festivalde, ‘Tepenin Ardı’nın yanı sıra Derviş Zaim’in ‘Devir’, Ahmet Sönmez’in ‘Elveda Katya’, Çiğdem Vitrinel’in ‘Geriye Kalanlar’, Pelin Esmer’in ‘Gözetleme Kulesi’, Reha Erdem’in ‘Jin’ ve Reis Çelik’in ise ‘Lal’ filmleri yarıştı. Jüri üyeleri, teknik bir arızdan dolayı izlenemeyen ‘Jin’in yarışmada değerlendirme dışı kaldığını açıkladı.
Ödül törenine katılan Lahey Kültür ve Tanıma Müşaviri Enis Tataroğlu, bakanlık olarak destek verdikleri bu festivalin kalıcı olmasını arzuladıklarını ve Türk sinemasının tanıtımına katkı yapan bu etkinliğin markalaşmasını arzuladıklarını söyledi.
Festivalin açılışında Demet Akbağ ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, yönetmen Erdem Kıral’ın ise ‘Onur Ödülü’ almıştı.