Cadde 'The Matrix' serisine beşinci film geliyor!

'The Matrix' serisine beşinci film geliyor!

05.04.2024 - 08:52 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada büyük bir başarı yakalayan 'The Matrix' serisinin dördüncü filmi 2021'de vizyona girmiş; serinin son halkasını beğenenler kadar eleştirenler de olmştu. 'The Matrix Resurrections'ın üzerinden üç yıl geçmişken, serinin beşinci filmine yeşil ışık yakıldı.

The Matrix serisine beşinci film geliyor

Dünyanın dört bir yanında ilgiyle izlenen ve büyük bir başarı elde eden ilk 'The Matrix' filmi, 1999'da vizyona girmişti. Tüm zamanların en etkili bilim kurgu yapımlarından filmin, 'The Matrix Reloaded' ve 'The Matrix Revolutions' adlı devam filmleri de çekilmişti.

Haberin Devamı

Serinin son filminden 18 yıl sonra ise 'The Matrix Resurrections' izleyiciyle buluşmuştu. Orijinal üçlemede başrollerde yer alan Keanu Reeves (Neo) ile Carrie-Anne Moss (Trinity) geri dönerken, Laurence Fishburne'ün canlandırığı Morpheus karakterini ise Yahya Abdul-Mateen II üstlenmişti.

The Matrix serisine beşinci film geliyor

Yeni filmi beğeneler kadar beğenmeyenler de olmuş, yıllar sonra gelen dördüncü halkanın 'gereksiz' olduğu yönünde eleştiriler yapılmıştı.

The Matrix serisine beşinci film geliyor

BEŞİNCİ FİLME YEŞİL IŞIK!

Son filmin üzerinden üç yıl geçmişken, Warner Bros. beşinci Matrix filmi için yeşil ışık yaktı. Drew Goddard'ın çekeceği filmde, ilk kez serinin yönetmenleri Lilly Wachowski ile Lana Wachowski yönetmen olarak yer almayacak.

The Matrix serisine beşinci film geliyor

Bununla birlikte, Lana Wachowski ise yapımcı koltuğuna oturacak.

Haberin Devamı

The Matrix serisine beşinci film geliyor

OYUNCU KADROSU BELİRSİZ

Beşinci filmin konusu bilinmese de stüdyonun, serinin başarısını borçlu olduğu elementlerden uzaklaşmak istemediği söyleniyor. Çekilen dört filmde de başrolde olan Keanu Reeves ile Carrie-Anne Moss'un beşinci filmde yer alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.