Cadde Tolga Güleç: Kendi filmimi izlerken ağladım!

Tolga Güleç: Kendi filmimi izlerken ağladım!

13.12.2023 - 07:20 | Son Güncellenme:

Yönetmen koltuğunda Serkan Özarslan'ın yer aldığı 'Güneşi Beklerken Simitçi' filminin galası, geçtiğimiz akşam yapıldı. Filmin başrol oyuncularından Tolga Güleç, gazetecilerle bir araya geldi. "Çok zor bir karakteri oynadım" diyen ünlü isim, galada gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

Tolga Güleç: Kendi filmimi izlerken ağladım

RK Film Yapım'ın uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği gazeteci-yazar Avni Özgürel'in gerçek bir hayat hikayesinden senaryosunu kaleme aldığı 'Güneşi Beklerken Simitçi' filminin galası, Torun Center Cinetecch sinemalarında gerçekleşti. Sinema ve sanat dünyasının bir araya geldiği muhteşem galada, 12 Eylül sonrası suçu sadece simit satmak olan bir vatandaşın hüzün dolu hikâyesine izleyiciler ortak oldu.

Haberin Devamı

Tolga Güleç ve Gürbey İleri'nin başrollerini paylaştığı, Ece Gökçen, İlke Al, Emine Umar ve Bülent Alkış gibi isimlerin de yer aldığı filmin galasında tüm oyuncu kadrosu hazır bulundu. 15 Aralık’ta sinemalarda izleyiciyle buluşacak olan filmin kadın başrol oyuncuları gecede şıklıklarıyla göz kamaştırdı.

Tolga Güleç: Kendi filmimi izlerken ağladım

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

Gala öncesinde tüm oyuncu kadrosunun hazır bulunduğu davette, oyuncular basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Tolga Güleç: Kendi filmimi izlerken ağladım

Tolga Güleç, "Hikayemiz 80'li yılların 2 ay sonrasında geçiyor. Kasım ayında sokakta yanlışlıkla hapse atılan bir simitçinin hikâyesi. Ona cezaevinde sahip çıkıp abilik yaptım. Ben senaryomuzu kalem alan Avni Özgürel’in hayatını canlandırdım. Umarım başarılı olmuşuzdur" dedi.

Haberin Devamı

Tolga Güleç: Kendi filmimi izlerken ağladım

"KEŞKE YAŞANMASAYDI DEDİĞİMİZ BİR HİKAYE"

"80 olaylarını yaşamayan biri olarak çok zor bir karakteri oynadım" diyen Güleç, şöyle devam etti:

Bildiğimiz ve öğrenebildiğimiz kadarıyla canlandırmaya çalıştım. İzlediğimde filmi kendi filmim olmasına rağmen çok ağladım. İşin acısı filmin gerçek hikaye olması. Bizi üzen ve yoran kısmı bu zaten. Keşke yaşanmasaydı dediğimiz bir hikâye. Bunu sinemasal bir dille anlatmaya çalıştığımız için çok etkili olduğunu düşünüyorum. İnşallah yolu açık olur.