Cadde TÜRK ERKEĞİ BURUN ESTETİĞİNDE LİDER

TÜRK ERKEĞİ BURUN ESTETİĞİNDE LİDER

15.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Pek çok batılı ülkede yüz gençleştirme ve gerdirme işlemleri ilk sıralarda bulunurken, Türkiye’de burun estetiği ameliyatları birinci sıradaki yerini koruyor.

TÜRK ERKEĞİ BURUN ESTETİĞİNDE LİDER

Son 10 yılda önyargıların da aşılmasıyla iş dünyası başta olmak üzere pek çok alanda erkekler, estetik cerrahların kapısını çalıyor. Dünya ortalamasına göre, estetik operasyona başvuranların yüzde 88’i kadın, yüzde 12’si erkek. Türkiye’de bu oran yüzde 79’a yüzde 21 olarak görülüyor. Kimi hastane ve kliniklerdeyse erkek hastaların oranı yüzde 25’leri buluyor. Türkiye bu alanda dünya sıralamasında yedinci sırada. Birincilikse yüzde 39 oranıyla Hindistan’da.
Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı ve Uluslararası Estetik Cerrahlar Birliği Eğitim Komitesi Başkanı Doç. Dr. Nazım Çerkeş, Türkiye’nin estetik konusunda dünyada bilimsel çalışmaları en çok yayınlanan ikinci ülke (ABD’den sonra) olduğuna dikkat çekiyor. Çerkeş, “Bana göre burun estetiğinde dünyadaki en iyi ülke Türkiye. ABD’den bile daha fazla sayıda kaliteli cerrahımız var. Diğer alanlarda da öyle ama en deneyimli olduğumuz alan burun estetiği çünkü çok yapılıyor Türkiye’de” dedi.

Haberin Devamı

Yılda 70 bin ameliyat
Türkiye’de yılda yaklaşık 50-70 bin ameliyat yapıldığını bunun yüzde 25’ini burun ameliyatlarının oluşturduğunu belirten Çerkeş, yağ aldırma, meme, göz kapağı ve çevresi, karınla yüz germe operasyonlarının en çok yapılan işlemler olduğunu söylüyor. Çerkeş, erkeklerde burun estetiğinin ilk sırada geldiğini, ikinci sırada göz çevresi kırışıklıklarının üçteyse yağ aldırma olduğunu vurguladı.

Botoks ve saç ekimi
Erkekler arasında burun estetiğini, saç ekimi ve botox’un izlediğini belirten Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, ise bir grup erkeğin de yüz gençleştirme ameliyatları talep ettiğini söylüyor. Kışlaoğlu, “Özellikle son zamanlarda endoskopiyle yapılan alın ve yüz germe ameliyatları, iz olmaması, daha doğal ve kalıcı sonuçlar vermesi bakımından erkekler tarafından tercih ediliyor” diyor. Kışlaoğlu, erkeklerde memelerin iri ve yağlı olması durumunda da liposuction ile memelerin küçültülmesinin de (jinekomasti) sık başvurulan bir yöntem olduğunu ekliyor. Ayrıca penisin hastanın kendi vücudundan alınan yağ enjeksiyonuyla büyütülmesinin çok uygulanan bir yöntem olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Kış mevsimi daha uygun
Prof. Dr. Kışlaoğlu, estetik işlemler için seçilen mevsimin önemli olduğunu belirtiyor: “Burun dahil bütün estetik ameliyatlarda ideal zaman, sonbahar ve kış aylarıdır. Çünkü ameliyatlardan sonra cildiniz güneşe karşı hassaslaşacak ve 1-1.5 ay güneşten korunmanız gerekecek. Bu işlemlerin kış mevsiminde yapılması, daha az ödem oluşması nedeniyle de önemlidir. Mesela, aralık ayında operasyon geçirildiğinde haziran ayında tam iyileşme olur ve kişi yaz mevsimini taze bir ciltle karşılar. Yüz bölgesine işlem yaptıranların sonbahar ve kış aylarını tercih etmeleri daha doğru olur.”