Cadde ‘Tutuklularla yakından ilgilenirmiş’

‘Tutuklularla yakından ilgilenirmiş’

19.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi ‘Dilek Taşı’nın senaristi Can Sinan, Yılmaz Abi karakterinin Yılmaz Güney olduğu iddialarına son noktayı koydu.

‘Tutuklularla yakından ilgilenirmiş’

Kanal D’de ilgiyle izlenen ‘Dilek Taşı’ dizisinin senaristi Can Sinan, sosyal medyada Yılmaz Güney olduğu söylenen Yılmaz Abi karakteri hakkında ilk kez konuştu. Sinan, Salih Bademci’nin canlandırdığı Mustafa’ya hapishanede destek olan Yılmaz Abi için, “Yılmaz Güney, o yıllarda, bizim hayal ürünü olarak kurduğumuz cezaevine çok benzer bir yerde mahkûmmuş. Yine o dönemde yaşayan insanların anlattıklarına ve yazılanlara göre, tutuklularla da yakından ilgilenirmiş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sözlerine devam eden senarist, “Derdi, sıkıntısı olan birçok hükümlü, ondan yardım istermiş. Dönemi araştırırken buna benzer birçok şey okuduk. O yüzden Mustafa (Bademci) kızına kavuşmak için canla başla uğraşırken ona yardımcı olması için Yılmaz karakterini kullandık” diye konuştu. Projenin hikâyesine değinen Sinan, “Bütün çocukluğum ve gençliğimin ilk yılları reklamcılarla geçti. Proje için kendi hatıralarımdan çok faydalandım” ifadelerini kullandı.