Cadde Üç Kuruş'un Bahar'ı kimdir, gerçek adı nedir? Nesrin Cavadzade nereli, boyu ve yaşı kaç, sevgilisi kimdir?

Üç Kuruş'un Bahar'ı kimdir, gerçek adı nedir? Nesrin Cavadzade nereli, boyu ve yaşı kaç, sevgilisi kimdir?

06.12.2021 - 20:19 | Son Güncellenme:

Oyuncu Nesrin Cavadzade, Üç Kuruş dizisinde Bahar Yöndel karakterine hayat veriyor. Bakü doğumlu Cavadzade, eğitimini Marmara Üniversitesi'nde tamamladı. Kariyerine Yersiz Yurtsuz dizisi ile başlamış oldu. Peki, Nesrin Cavadzade kimdir? İşte, dizileri...

Üç Kuruşun Baharı kimdir, gerçek adı nedir Nesrin Cavadzade nereli, boyu ve yaşı kaç, sevgilisi kimdir

Nesrin Cavadzade, Yasak Elma dizisindeki rol alarak büyük ilgi gördü. Televizyonun yanı sıra sinemada da oldukça başarılı performans sergileyen Nesrin Cavadzade, Mirmemmed Cavadzade'nin torunudur. İşte, Mirmemmed Cavadzade hayatı...

Haberin Devamı

NESRİN CAVADZADE KİMDİR?

Cavadzade, 30 Temmuz 1982 tarihinde Azerbaycan Bakü'd dünyaya geldi, Türkiye'ye 11 yaşında geldi. Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca Tekand Studio Oyuncularında oyunculuk eğitimi aldı. Türkçenin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, İspanyolca bilmektedir ve Arapça, Japonca öğreniyor.

Üniversitenin hemen ardından "Yersiz Yurtsuz" dizisinde başrolü üstlenerek televizyona adım attı ve Cemal Şan'ın ünlü Aşk Üçlemesi'nin ikinci filmi "Dilber'in Sekiz Günü"nde başrolde yer aldı. Bu filmdeki rolüyle Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerine layık görüldü. Yine yönetmenliğini Cemal Şan'ın yaptığı "Acı" filminde rol aldı.

Haberin Devamı

Sinemanın yanı sıra "Samanyolu" ve "Al Yazmalım" gibi televizyon projelerinde de bulunan Cavadzade, 2011 yılında "Güzel Günler Göreceğiz" filminde oynadı ve canlandırdığı Anna karakteriyle 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu", 23. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde ise "En İyi Kadın Oyuncu" seçildi. 2012 yılında "Ağır Roman"ın televizyon uyarlaması olan "Ağır Roman Yeni Dünya" dizisindeki Kara Leyla rolüyle yer aldı. Cavadzade, Yasak Elma dizisinde Şahika Ekinci karakterine hayat verdi. Şu sıralar Üç Kuruş dizisinde Bahar'a hayat veriyor. 

Kuzu ile 51. Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Bilim insanı Mirmemmed Cavadzade’nin torunudur. 1,63 boyunda olan oyuncu meslektaşı Gökhan Alkan ile birliktelik yaşıyor.