Cadde UNESCO Murat Yıldırım’ı seçti

UNESCO Murat Yıldırım’ı seçti

02.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balkanlar ve Ortadoğu’da geniş bir hayran kitlesi olan Murat Yıldırım, UNESCO’nun davetiyle Paris’e gitti. Yıldırım’a dünya barışı için çalışması önerilecek.

UNESCO Murat Yıldırım’ı seçti

‘Asi’, ‘Fırtına’, ‘Aşk ve Ceza’ ve ‘Suskunlar’ gibi dizilerin yanı sıra ‘Güz Sancısı’, ‘Araf’ gibi filmleriyle Türkiye’de olduğu kadar Balkanlar ve Ortadoğu’da da oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip Murat Yıldırım, UNESCO tarafından davet edildiği Yunanistan’dan sonra Paris’e gitti. UNESCO Kültürden Sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Francesco Bandarin’le bir araya gelen Yıldırım’a ‘Artist for peace’ olarak bilinen dünya barış için çalışan artistler listesine girmesi önerileceği belirtildi.
“Yolumuz, genç yetenekli ve mütevazı kişiliğiyle bize bu projede sosyal ve kültürel konularda yardımcı olacağına inandığımız Murat Yıldırım’la kesişti” diyen UNESCO yetkilileri, Murat Yıldırım’ın açık görüşlü, hümanist yanı ve performans sanatına olan bağlılığıyla UNESCO’nun yapısına ve ruhuna hitap edebileceğini düşündüklerini söyledi.

Kitap çıkacak
Organizasyonlar kapsamında Murat Yıldırım’ın bir de biyografi kitabı yazılıyor. Kitabın yazarları, Murat Yıldırım biyografisinin içeriğinin oyuncunun hayatı kadar, yaşadığı şehirlerden de oluştuğunu söylüyor. Murat Yıldırım biyografisiyle ilgili şunları söyledi: “Böyle bir şeyin içinde bulunduğum için kendim ve ülkem adına çok mutlu oldum. Özel hayatını çok konuşan ve dile getiren biri olmadığım için biyografimin yazılmasıyla ilgili teklif geldiğinde ilk başta çok sıcak bakmamıştım ancak bunun UNESCO işbirliğiyle çocuklar için yapılan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu duyduğumda kabul ettim.”