Cadde ÜNLÜ BİRİNİN KIZI OLMAK ANTİPATİ YARATIYOR

ÜNLÜ BİRİNİN KIZI OLMAK ANTİPATİ YARATIYOR

05.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

NTV Spor’un başarılı spikerlerinden Sine Büyüka, ‘Oyuncak Adam’ adlı bir single çıkarttı. Büyüka “Bu işin en zevkli kısmı, gitarın başına oturup bir hikaye anlatmak” diyor

ÜNLÜ BİRİNİN KIZI OLMAK ANTİPATİ YARATIYOR

Sine Büyüka, “Aşık bir genç kızın yazdığı, samimi bir şarkı” sözleriyle çıkış parçasını anlattı. Dünya Basketbol Şampiyonası’nın yayınları arasında konuştuğumuz başarılı spikerin en büyük hayali ise çok iyi bir prodüktör olup, amatör müzik gruplarına albüm yapmak.

Spor spikeri olarak kariyerinize devam ederken ‘Oyuncak Adam’ adlı bir single çıkarttınız. Nasıl oldu?
Müzik hayatımda hep vardı. Ortaokulda koroyla başladı, lisede de devam etti. Üniversitede beste yapmaya, gitar çalmaya, piyano dersi almaya başladım. Üniversiteden sonra Billboard’a yazılar yazdım. Gece-Gündüz’de müzik muhabirliği ve editörlüğü yaptım. Radyo Eksen’de programa başladım. Amacım başkasına şarkı vermekti. Ama şarkılarımı kendim söylersem daha samimi olur diye düşünüp, başladım.

Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Tek bir şarkıdan yola çıkıp bir tarz tanımı yapmak yanlış olur. Bu şarkıyı yazdığım zaman yayınlamak gibi bir fikrim yoktu. Zaten benim dinlediğim müzikler daha sert.

Şarkıdaki ‘oyuncak adam’ kim?
2007’de biriyle tanıştım ama aramızda hiçbir şey yaşanmadı. Bu adamın hayatımda olma ihtimali olsa, nasıl bir adam olurdu diye düşünürken çıktı. Aşık bir genç kızın yazdığı, samimi bir şarkı.

Şarkıyı size yazdıran kişinin tepkisi ne oldu?Çok etkilendi. Şu ana kadar kendisine şarkı yazılmamış olduğunu söyledi. Ve bundan sonrası için bol şans diledi. Bir insanın hayatını bu kadar etkilemiş olmak herhalde çok farklı hissettirir.

Belki zamanla gerçeğe dönüşür?
Platonikti ve öyle kalması gerekiyor. Çünkü yaşanmış şeyler güzel hatırlanmıyor. Bir tane güzel hatırladığım bir şey olsun istiyorum.

Şu anda aşık mısınız?
Hayır, hayatımda kimse yok.

“Rock bir albüm yapacağım”

Kimleri dinlersiniz?
Büyük çoğunlukla rock dinliyorum. Interpol, the Kooks, Kings of Leon, Kaiser Chiefs... Depresif müzikler dinlediğim için arkadaşlarım ‘Oyuncak Adam’ı duyunca çok şaşırmıştı.

Albüm ne zaman çıkacak?
Kış başlarında 3-4 şarkılık bir EP yayınlayacağım. Önümüzdeki sene de elektro-rock türünde bir albüm çıkaracağım.

Hayallerinizde kendinizi nerede görüyorsunuz?
Spor spikerliğine çok uzun yıllar devam etmeyi düşünmüyorum. Hayalim prodüktör olmak. Bir stüdyomun olmasını ve amatör gruplara prodüksiyon yapmayı istiyorum.

Haberin Devamı

“Hâlâ onun küçük Sine’siyim”
Babanız izlerken eleştiriyor mu sizi?
Başlarda her gördüğü hatayı söylüyordu. Ama son dönemlerde daha çok beğenmeye başladı. Şimdi eleştirisi daha az oluyor. Hatta geçen gün arayıp tebrik etti ve Dünya Şampiyonası için tavsiyeler verdi.

Baba-kız ilişkiniz nasıl?
Pek çok kız gibi ben de babama aşık büyüdüm. Gözünün içine bakıyorum. O hâlâ benim için omzunda mutfağa götürüp, annemin sakladığı çikolataları bana yediren insan.

“Bu işi yaptığım için her gün şükrediyorum”
Dünya Basketbol Şampiyonası nasıl gidiyor?
Çok yorucu ama çok zevkli. O adrenalini yaşamak, hayran olduğunuz basketbolcularla bir araya gelmek, bu işi yapıyor olmak büyük şans. Türkiye’nin performansı da beklediğimden iyi. Seyirci desteğiyle çok daha farklı bir şampiyona çıkacağını tahmin ediyorum. Ben Yunanistan’a yeniliriz diye düşünüyordum ama kürsüye çıkacağız gibi görünüyor.

Hobileriniz neler?
Çok büyük bir buz pateni sevdalısıyım. Bütün şampiyonaları, olimpiyatları takip ederim. Seneye İngiliz Edebiyatı bölümünde master yapmak istiyorum.



ŞÖHRETiMiN?BABAMLA?iLGiSi?YOK
Şansal Büyüka’nın kızı olarak tanınmanın mutlaka avantajları var ama dezavatajları da oldu. Herkesten daha çok çalışmak ve dikkatli olmak zorunda kalıyorsunuz. İnsanların sevgisini kazanmanız zorlaşıyor. Özellikle NTV’de birinin kızı olmak antipati yaratıyor. Banu Güven, Yekta Kopan gibi insanlarla çalışıyorsunuz. O insanlar size birinin kızı olduğunuz için saygı duymazlar. Bizim kanaldan ne annelerin, babaların çocukları döndü.