Cadde Ünlü isimlerden Halit Kıvanç'a veda! 'Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik'

Ünlü isimlerden Halit Kıvanç'a veda! 'Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik'

26.10.2022 - 11:19 | Son Güncellenme:

Duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Usta sunucunun vefat haberini sosyal medya hesabından oğlu duyurdu. Sesi ve yorumuyla birçok programda sunuculuk yapan Kıvanç'ın vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla büyük ustaya veda etti. Halit Kıvanç'ın nikâh şahitliğini yaptığı Füsun Önal da acı haberin ardından duygularını "Ben çok sevdiğim birini kaybedince taş kesilir, donar kalırım" sözleriyle aktardı.

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik

Televizyon-radyo sunucusu ve spor spikeri Halit Kıvanç, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Usta sunucunun vefat haberini sosyal medya hesabından duyuran oğlu Ümit Kıvanç mesajında, "Halit Kıvanç’ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek" dedi.

Haberin Devamı

Halit Kıvanç'ın (97) vefatı sevenlerini yasa boğdu. Üzüntülerini sosyal medyadan paylaşan ünlü isimler de yayınladıkları karelerle büyük ustaya veda etti. İşte o paylaşımlardan bazıları...

FÜSUN ÖNAL

"Çok üzgünüm çok. Hiç uyumadım. Ben çok sevdiğim birini kaybedince taş kesilir, donar kalırım. Daha sonra düşünmeye başlarım. Neler yaptık... Nerelere gittik... Neler paylaştık... Düşünür, düşünürüm. Öyle hemen paylaşım falan yapamam. Fotoğraflarımızdan arayıp bulmaya çalışırım. Resimlerden bulabildiklerime baktıkça, bir bir anılar canlanır. Anılar canlandıkça, gözlerime de yaşlar dolmaya, yanaklarımda aşağı süzülmeye başlar. O benim Halit abimdi. Sevgili Kıvanç'cığımdı. O benim ilk nikâhımda nikâh şahidimdi. O pek çok konserimde, özel gecelerde, tv programlarında beni en güzel sunanımdı. "Senden Başka" ve "Oh Olsun" şarkılarımın Altın Plak Ödülleri'ni onun söylediği güzel sözlerle, yine onun elinden almıştım. O benim "Merhaba Müzik" gösterisinde bir sene boyunca Istanbul, Ankara, İzmir, Çeşme, Bodrum göserilerimizde rol arkadaşımdı. O ve eşi Bülvin abla, ben ve Attila, Rıza Silahlıpoda ile o zamanki eşi Sevda Karaca, gemi ile hep birlikte Avrupa gezisi yapmıştık. Binlerce fotoğraf arşivimin arasındadır o gezi fotoları. (Düğün fotolarım için annem-babam albüm yapmışlardı da onun icin düğünümde çekilen Halit abimle olan fotoğrafları bulmam kolay oldu) Halit abimin ses tonu ve sunumu, nev-i şahsına münhasırdı.Kalemi de güçlüydü. Köşe yazılarını okurdum. Anlattığı maçları, futboldan anlamayanlar bile dinlerdi. Eczacı olan eşi Bülvin abla ile de uzun yıllardır süren mutlu bir evlilikleri vardı. Başın sağ olsun Bülvin ablacım. Sana ve oğlunuz Ümit'e baş sağlığı diliyorum. Halit ağabeyciğim yolun ışık, mekânın cennet, rahmetin bol olsun."

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik

Haberin Devamı

NİLGÜN BELGÜN

"Ah Halit Kıvanç... Üzgünüm çok. Hem tiyatro hem sunuculuk yaptığım yıllardan. Biz Ali ile Gazino Show'u yaparken, Halit abi de sunuculuğunu yapıyordu çıktığımız gazinonun. Hey yıllar... Nur içinde uyuyun büyük usta. Yakınlarının başı sağ olsun."

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik

Haberin Devamı

HÜLYA KOÇYİĞİT

"Türk televizyonunun duayeni Sevgili Halit Kıvanç’ın vefat haberi ile derin bir üzüntü içindeyim. Halit Kıvanç deyince aklıma mesleğindeki üstün başarısından önce iyi insanlığı gelir. Halit Abi, gerek spor gerek televizyon dünyamızı renklendiren, sevdiren, yeri dolmaz örnek bir kişiydi. Çok çok üzgünüm. Tüm sevenlerinin ve ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin."

GÜL SUNAL

"Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik. Akatlar Kültür Merkezi’nde Ustalara Saygı programında Kemal Sunal gecesi için “sunucu kim olsun? “ dendi. Hiç düşünmeden Ali Ezo ve ben Halit Kıvanç olsa dedik. Ali gitti konuştu seve seve geleceğini söyledi ve tabii geceye büyük bir renk kattı. Şahane Türkçesi, kültürü, insanlara bakış açısı, zarafeti ve daha bir çok muhteşem özellikleri ile hiç unutamayacağımız büyüğümüze saygılarımla..."

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik

JESS MOLHO

"Ustalar tek tek gidiyor maalesef. Mesleğe başlamamın en büyük nedenlerinden, idol, büyük usta Halit Kıvanç’a sevgi ve saygı dolu bir elveda."

Haberin Devamı

MELEK BAYKAL

"Bir devir daha kapandı. Büyük usta, duayen gazeteci sunucu Halit Kıvanç’ı kaybetmişiz. Nurlarda uyusun mekânı cennet olsun."

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik

BORA GENCER

"Ah Halit abi... İlk çıktığım TV programını sunan büyük gazeteci, spiker, kültürü ve kibarlığıyla bir abide ve bir duayen olan Halit Kıvanç abimi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim."

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

"Çocukluğumuzdan bir büyük parça daha koptu gitti. Nurlarda uyuyun Halit Bey…"

ZAFER ALGÖZ

"Bursa'da heykel yanında Dilek sineması vardı gençliğimizde. Dev bir afiş gördük. "1974 Dünya Kupası dev perdede ilk defa" hemen altında kocaman bir isim. "Halit Kıvanç’ın sesinden” özellikle radyodan maç anlattığında zaten görmüş kadar olurduk. Halit ağabey ruhun şad, mekânın cennet olsun. Onun adını tarihe yazmak da boynumuzun borcu olsun."

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik

ESRA CEYHAN

"Halit Kıvanç... Üniversitenin ikinci sınıfına giderken, bizim binanın hemen yanında açılacak olan radyo-televizyon stüdyosunun hazırlık aşamalarında birkaç arkadaşımla beraber ben de görev yaptım. Her şey bitip de sıra o akşama gelince, annemden ödünç aldığım masmavi elbise, babamın ona hediye ettiği uğur böcekli broş ile kendi kendime yaptığım saç ve makyajla kapıda konukları karşılamaya hazırdım. Daha ilk dakikaların başında, benim kuyruklu yıldızım, Halit Kıvanç kapıda belirdi. Ben öylece durmuş, gözlerimi kendisine kilitlemiş bakarken, o siyah paltosunu çıkarmaya çalışıyordu. Neden sonra beni fark etti. Heyecandan titreyen ve buz gibi olan elimi uzattığımda, güven veren, sıcacık eliyle karşılaştım. Daha ilk anda, onu, bunca yıl boşuna sevmemiş olduğumu anladım. Biraz konuştuk, ama inanın neler söylediğimi hiç hatırlamıyorum. Gecenin devamında, yazı ve kelam ustası Halit Kıvanç bana, okulun yanı sıra TRT’de de çalışmak isteyip istemediğimi sordu. Ay bayılmamak işten değil. Aynı gece hem Halit Kıvanç’la tanışmak, hem de koskoca TRT’de çalışma teklifi almak biraz fazla geldi galiba. Korktum, altından kalkamam, beceremem diye… Telefonunu aldım, teşekkür ettim. Gecenin büyüsüyle yetinirim, dedim kendi kendime. Aradan birkaç ay geçince Halit Kıvanç TRT’de çalışan, staj yapan arkadaşlarla “Esra neden gelmiyor, gelsin çalışsın” diye haber yollayınca bir cesaret geldi üzerime. Okulla beraber 'TRT olur mu olmaz mı' kaygılarımı bir kenara attım, Halit Bey’in dediğini yaptım, TRT’ye gittim. İyi ki yapmışım bir yanda TRT okulu, diğer yanda Halit Kıvanç gibi bir usta, ondan öğrendiklerimle bilgime bilgi kattım. Ekranın hem arkasını, mutfağını hem de önünü, heyecanını, sorumluluğunu anladım. Herkese nasip olmayacak bu büyük şansın, ekran önü için beni nasıl bilgili kıldığını, sizlerin karşısına çıkınca anladım. Halit Kıvanç çok önemli, başarısı milyonlarca malum bir meslek büyüğüm olmasının dışında, programcılık, sunuculuk, kısaca gerçek anlamda donanımlı yayıncılık adına ne varsa kendisinden öğrendiğim öğretmenim… Bu satırlar “Esra Ceyhan’la A’dan Z’ye” kitabımdan. Fotoğraf da kitabımın tanıtım kokteylinden… Bende hakkı ve emeği sonsuz büyük ustama şükran ve saygıyla."

Haberin Devamı

EDİZ HUN

"Allah rahmet eylesin. Değerli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum."

BEKİR AKSOY

"Canım ağabeyim, duayen sunucu Halit Kıvanç'ı kaybetti. Başımız sağ olsun.

Ünlü isimlerden Halit Kıvança veda Yeri asla dolmayacak bir ustayı kaybettik