Cadde Ünlü kadınların aynası

Ünlü kadınların aynası

28.01.2016 - 17:49 | Son Güncellenme:

Ünlü moda editörü ve celebrity stylist Mert Aslan, heyecanlı günler yaşıyor. Çünkü yeni koleksiyonuyla gündemde bulunuyor.

Ünlü kadınların aynası

Ünlü moda editörü, Night Zoom styled by Mert Aslan koleksiyonunun, trendleri umursamayan, modanın gelip geçiciliğine aldanmayan, stilin zamansızlığını öven bir koleksiyon olduğunu söylüyor. Sözcü'den Yüksel Şengül Aslan’la yeni koleksiyonunu, modayı ve stil danışmanlığını yaptığı ünlü kadınları konuştu...

Haberin Devamı

Ünlü kadınların aynası

Stil danışmanı ve moda editorü olarak nasıl başladınız? Kısaca meslek hikayenizden bahseder misiniz?

Üniversite yıllarımda yolumun kesiştiği iki önemli isim kariyerime yön verdiler. Bunlardan ilki moda ile ilgili her şeyi öğrendiğim Özlem Süer. Kumaş, renk, doku vs. tüm moda bilgimin ABC’sini ona borçluyum. Durum şu ki hiçbir zaman tasarımcı olmayı hayal etmedim. Moda editörü olmak istiyordum ama 2000’lerin başında Türkiye’de bu konuda yeterli eğitim alabilecek bir okul yoktu. Çok sevgili Meral Okay bana dergiciliğin yolunu açtı, işi mutfağında öğrenmemi sağladı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiniz ve ürünler tasarım aşamasındayken stilize ettiniz bunu biraz açabilir misiniz? Tasarım ve stil arasındaki fark nedir?

Haberin Devamı

Modaya olan ilgim çok eskiye dayanıyor. Anneannemden ve annemden miras olan zamansız bir stil anlayışım var. Bu sebeple modanın tüm göz alıcı ancak gelip geçici varoluşunun aksine stilin vazgeçilmez zamansızlığıyla ilgileniyorum. Gerek çalıştığım isimler gerekse yaptığım moda çekimleri bunun bir göstergesidir.

Mert Aslan neler yapıyor?

Pek çok marka tüm dünyada tasarımcılarla ya da ünlü isimlerle işbirlikleri yapıyor. Bir moda editörü ve stil danışmanı ile bir markanın koleksiyon yaratmak anlamında işbirliği Türkiye’de ilk kez gerçekleşti. Bir moda editörü olarak bilgi ve birikimimi, bir stil danışmanı olarak da deneyimimi adL’nin tasarım ekibiyle birleştirerek her kadının sahip olmaktan mutluluk duyacağı zamansız parçalar yaratmak amacıyla yola çıktık. Amacımız “yeni bir şey yaratmak” ya da “trendleri takip etmek” olmadı. Tasarımcılar yaratıcı bir bakış açısıyla yenilik getirirler. Ben tasarımcıyım demeyi bu işin eğitimini almış style="font: 14px/24.5px raleway,; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;">

Koleksiyonunuzu konuşalım ve sizin favori parçanızın hangisi olduğunu öğrenelim…

Night Zoom styled by Mert Aslan koleksiyonu, trendleri umursamayan, modanın gelip geçiciliğine aldanmayan, stilin zamansızlığını öven bir koleksiyon. Yola çıkarken amacımız her yaşta, her vücut tipinde kadının kendisi için birşeyler bulacağı, kendini şık ve güvende hissedeceği kıyafetler yaratmaktı. İlk koleksiyon ile bunu başardığımızı görmek mutluluk verici. Yıllar geçse de gardırobunuzda “modası geçmeyecek” parçalar. Kış koleksiyonunda benim favori parçalarım kaşmirli trikolar ve kadife elbiseler.

Haberin Devamı

Koleksiyon fotoğraf çekimini Amerikalı ünlü model Shelby Priest ile gerçekleştirdiniz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

İlk yola çıktığımız günden beri can dostum Lara Sayılgan fotoğraflarımızı çekiyor. Ben koleksiyonu kurgularken style="font: 14px/24.5px raleway,; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;">

Siz bir çok ünlünün de stylingini yapıyorsunuz. Neden sizi tercih ediyorlar, bizi bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

Bunu bence o isimlere sormak daha doğru. Ama sanırım bana güveniyorlar. Çünkü stilin tek bir doğrusu yoktur. Ve her kadının içinde olmak istediği pek çok başka kadın vardır. Ben style="font: 14px/24.5px raleway,; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;">

Haberin Devamı

Kimlerle çalışmaktan keyif alıyorsunuz?

Keyif almadığım hiçbir isimle çalışmadım, çalışmam da.

Mesela, Burcu Esmersoy’la yıllardır çalışıyorsunuz. style="font: 14px/24.5px raleway,; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;"> Burcu Esmersoy, dünyanın en eğlenceli insanı. Saç ve ten renginin avantajı, vücut dilini çok iyi kullanması, her giydiğini yakıştırma yeteneği ile birleşince ortaya doğru sonuçlar çıkıyor. İlk çalışmaya başladığımızda stiliyle ilgili kafası karışıktı. Benim görevim style="font: 14px/24.5px raleway,; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;">

Giydiği kostümü en iyi taşıyan oyuncu size göre kim?

Gwyneth Paltrow’u her koşulda çok beğeniyorum.

Kadınları bu kadar hoş, farklı göstermenizin sırrı nedir? Neyi doğru yapıyorsunuz? Sihirli bir kaç hareket söyleyebilir misiniz?

Bana göre kadınlar, başkaları için değil, kendileri için giyinmeli. Siz kendinizi nasıl görürseniz bu karşınızdakilere de yansır. Çalışılmış, uğraşılmış görüntülerden uzak durmaları gerek. Yapay duran her şeyden vazgeçmeli insan. Hoş ve farklı görünmek için cambaz olmaya gerek yok, kendiniz olun yeter. İnsan kendisine neyin yakışıp neyin yakışmadığını iyi bilmeli; kendini tanımak stilin en önemli kuralı.

Türk kadınlarına önerileriniz nelerdir? Alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerekir?

Gardıroplarında mutlaka zamansız parçalar olmalı. İyi kesimli bir pantolon, vücut tipine uygun bir denim pantolon, mevsimlik bir blazer, kaliteli bir beyaz gömlek, kaşmir triko vb. Alışveriş yaparken size yakışmayacağını bile bile trendlerin esiri olmayın.

Türkiye’de ve yurt dışında stilini en beğendiğiniz kişi ya da kişiler kimler?

Derin Mermerci’yi çok beğeniyorum. Lee Radziwill ve Sophia Loren’in stillerinin gençlik ve yaşlılık dönemlerini de çok beğenirim.

Pınar Altuğ, Burcu Esmersoy, Azra Akın, Özge Ulusoy, Işıl Reçber, Ayşe Kucuroğlu ve Gül Gölge Saygı’nın stilini dost olarak nasıl yorumlarsınız? Vücutlarının avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Ünlü kadınların aynası

BURCU ESMERSOY

Mert’i anlatmaya kelimeler yetmez ama Mert’i ilk düşündüğümde aklıma gelen zerafet… Kibar, zarif biri ve neyi nerde yapması gerektiğini, nerde ne söylemesi gerektiğini en iyi bilen insanlardan bir tanesi benim için… Mert’in yaptığı her şeye bayılıyorum. Koleksiyonu çok şık ve zamansız olmuş, bu style="font: 14px/24.5px raleway,; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;">

Ünlü kadınların aynası

ÖZGE ULUSOY

Çalışkan, komik ve çok zevkli, arkadaşım yine çok şık bir koleksiyon hazırlamış, dönemi olmayan zarif gece elbiseleri harika… Biz Mert’le aynı çatıda bir aile gibiyiz, ne kadar önceden bilsem de koleksiyonu yeni bir kaç parça eklenmiş, şaşırtmadı, çok güzel bir koleksiyon…

Ünlü kadınların aynası

AZRA AKIN

Ceketler, kadife ve badileri çok sevdim. Gece için uygun nostaljik şık kıyafetler var. Çok başarılı buldum, kadınlar için kullanışlı tasarımlar. Canım arkadaşım çok tatlı, zarif, yardımsever ve ilham verici, bu sıcaklığı da tasarımlarına yansımış.

Ünlü kadınların aynası

PINAR ALTUĞ

Çok şık bir koleksiyon hazırlamış, gece ağırlıklı olsa da gündüze de uyarlanabilecek çok güzel tasarımlar var. Beğendiğim parçalardan alışveriş yaptım. Mert’e yakışır güzel bir koleksiyon olmuş.

Ünlü kadınların aynası

GÜL GÖLGE SAYGI

Mert mesleği dahilinde gerçekten vizyon sahibi, modayı takip eden zevkli bir arkadaşım. Koleksiyonun yüzü olarak gerçekten çok başarılı buluyorum, her zamanı yakalayan bir şıklık var. Gerçekten inanmadığım birşey olsa bu kadar övgü yağdırmam. En çok üzerimdeki siyah elbiseyi ve smokin elbise tasarımını beğendim.

AYŞE TOLGA

Stylist olarak Mert’i çok beğeniyorum, ince ve zarif bir zevki var… Kadını kadın gibi gösteren silüetler seçiyor… Siyah gece elbiselerini ve tulumlarını çok beğendim. Bizim gibi yoğun iş temposu olan herkes için günün her saati giyilebilir kullanışlı parçalar var. Güzel bir koleksiyon.

Ünlü kadınların aynası

IŞIL REÇBER

Mert’i çok başarılı buluyorum. Üzerimdeki kıyafet bu koleksiyondan, her zamanki gibi zarif bir kadın yaratmış, en sevdiğim detay bu tasarımların zamansız olması… Belirli bir süre sonra artık tarzlar oturuyor ve insanlar daha çok kullanabilecekleri, birçok şeyle kombinleyebilecekleri parçaları seçiyorlar. Mert tam olarak bu koleksiyonda gündüzden geceye kullanışlı bir koleksiyon hazırlamış.

AYŞE KUCUROĞLU

Bayıldım, üstümdeki elbise bu koleksiyondan, her zaman giyilebilecek tasarımlar… Ben kadifeyi çok severim ve çok şık kadife tasarımlar var, özellikle bordo elbiseye bayıldım. Gündüzden geceye hız kaybetmeyen bir kadın çizgisi var. Bence Mert yılbaşına da hazırlık yapmış.