Cadde Ünlü oyuncunun hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor! 'Yaşama sevinci yok oldu'

Ünlü oyuncunun hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor! 'Yaşama sevinci yok oldu'

12.10.2023 - 11:39 | Son Güncellenme:

'Zor Ölüm', 'Mavi Ay' ve 'Altıncı His' gibi yapımlarla adını geniş kitlelere duyuran Bruce Willis, geçtiğimiz sene frontotemporal demans hastalığına da yakalanmıştı. 'Mayi Ay' dizisinin yaratıcısı Glenn Gordon Caron, hastalığı ortaya çıktığından beri Willis'i düzenli olarak ziyaret ettiğini söyleyerek; aktörün sağlık durumuyla ilgili konuştu.

Ünlü oyuncunun hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor Yaşama sevinci yok oldu

Emmy ve Altın Küre ödüllü Bruce Willis'e, Mart 2022'de beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sebebiyle ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen afazi teşhisi konmuştu. 68 yaşındaki oyuncunun ailesi, geçtiğimiz şubat ayında ise ünlü ismin frontotemporal demansa yakalandığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

FRONTOTEMPORAL DEMANS NEDİR?

Ön ve temporal loblardaki sinir hücrelerinin dejenerasyonu sonucunda oluşan FTD'nin belirtlileri arasında kişilik değişimi, duygusal kararsızlık, dili ifade etmede yaşanan güçlükler, algı ve hafıza sorunları yer alır. Frontotemporal demans yaşayan hastalar kendilerini sosyal hayattan izole ederler. Diğer bunama hastalıklarında olduğu gibi FTD'li kişilerde de duygusal patlamalar, kişilik değişikliği, yabancılara aşırı yakınlık sergileme veya kas işlev bozuklukları oluşabilir.

Ünlü oyuncunun hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor Yaşama sevinci yok oldu

"BRUCE'UN HAYATINDA KALMAK İÇİN ÇOK ÇABALADIM"

Son olarak Bruce Willis'in 1985–1989 yılları arasında rol aldığı 'Mavi Ay' dizisinin yaratıcısı Glenn Gordon Caron, aktörün sağlık durumuyla ilgili konuştu.

Haberin Devamı

The Post'a konuşan Gordon, afazi ve demans teşhisi konulmasından bu yana neredeyse her ay aktörü ziyaret etmeye çalıştığını söyleyerek; "Bruce'la ve eşi Emma (Heming) ile konuşuyorum ve üç çocuklarıyla da iletişimim var. Bruce'un hayatında kalmak için çok çabaladım" dedi.

Ünlü oyuncunun hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor Yaşama sevinci yok oldu

"HAYATI BİR PARAVANDAN İZLİYORMUŞ GİBİ"

"Bruce Willis'le vakit geçirdiyseniz, ondan daha fazla yaşama sevinci olan kimse olmadığını bilirsiniz" diyen Caron, şöyle devam etti:

Hayatı seviyordu ve her sabah uyanıp hayatı dolu dolu yaşamaya bayılıyordu. Şimdi hayatı bir paravandan izliyormuş gibi. Ziyarete geldiğim İlk bir ila üç dakika içinde kim olduğumu anladığını hissediyorum. Tam konuşamıyor. Eskiden kitap okumayı çok severdi, ama şimdi okuyamıyor.

Ünlü oyuncunun hastalığı her geçen gün kötüye gidiyor Yaşama sevinci yok oldu

"ORADA OLDUĞU İÇİN MİNNETTAR OLUYORSUNUZ"

"Dil becerileri artık onun için mevcut değil ama yine de o hâlâ Bruce. Onunla birlikteyken onun Bruce olduğunu biliyorsunuz ve orada olduğu için minnettar oluyorsunuz. Ama yaşama sevinci yok oldu."