Cadde Ünlü rapçinin kız kardeşinden 20 yıllık itiraf! 'O teklif hayatımızı değiştirdi'

Ünlü rapçinin kız kardeşinden 20 yıllık itiraf! 'O teklif hayatımızı değiştirdi'

10.11.2022 - 07:12 | Son Güncellenme:

2000'li yıllara damga vuran '8 Mile' (8 Mil) dünyaca ünlü rapçi Eminem'in hayatından izler taşıyan bir film olarak hafızalara kazındı. Bu filmde Eminem'in kız kardeşini canlandıran Chloe Greenfield yıllar sonra hayatının nasıl değiştiğini anlattı ve rolüyle ilgili bilinmeyen bir detayı paylaştı.

Ünlü rapçinin kız kardeşinden 20 yıllık itiraf O teklif hayatımızı değiştirdi

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Bundan tam 20 yıl önce 2002 yılında Curtis Hanson tarafından yönetilen dünyaca ünlü rap yıldızı Eminem'in hayatını konu alan '8 Mile' filmi vizyona girdi. Konusu büyük yankı uyandıran film, Eminem'in Afro-Amerikanların çoğunlukta olduğu müzik türü hip-hop'ta verdiği var oluş mücadelesini ve kendini kabullendirme hikâyesini konu alıyor. Yıllar önce vizyona giren film bugün hala en çok izlenen otobiyografik yapımlar arasında yerini koruyor. Filmin konusu beğenildiği kadar filmde oynayan oyuncuların gerçek hayatta yaşadıkları da dönem dönem gündeme geliyor.

Haberin Devamı

Ünlü rapçinin kız kardeşinden 20 yıllık itiraf O teklif hayatımızı değiştirdi

'KIZ KARDEŞ' YILLAR SONRA AÇIKLADI

Michigan, Detroit'te 1995 yılında geçen film, gerçek adı Marshall Mathers olan Eminem'in hayatından otobiyografik izler taşıyor. '8 Mile'da Eminem'in küçük kız kardeşini canlandıran Chloe Greenfield Lily Smith rolü kendisine teklif edildiğinde ne tepki verdiğini ve kurgu da olsa Eminem'in kız kardeşini canlandırmanın hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Chloe Greenfield, film vizyona girdiğinde sarı saçlı küçük bir kızdı. Eminem'in yani Jimmy Smith'in kız kardeşi Lily Smith'i canlandıran 27 yaşındaki Chloe Greenfield teklif aldığında 7 yaşında olduğunu ve o günleri hayal meyal hatırladığını söyledi. Daha önce hiçbir rol için seçmelere katılmadığını hatta oyunculukla hiçbir bağı olmadığını söyleyen Greenfield, o günlerde ailesinin çok zor bir dönemden geçtiğini ileterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Aslında annem evimizi kaybetme riskiyle karşı karşıyaydı ve biz maddi olarak bir sonraki ay ne yapacağımızı bile bilmiyorduk. Bir gün annemin telefonu çaldı ve telefonun ucundaki kişi Universal Pictures'dan aradığını söyledi. Annem bana döndü ve oyunculuk teklifi aldığımı söyledi. Biz çok şaşırmıştık, annem gelen ani teklif karşısında Universal Pictures'ı düşünmesi için 2 gün bekletti ve sonunda kabul etti. Bizim hayatımız da tam olarak o an da değişti."

Ünlü rapçinin kız kardeşinden 20 yıllık itiraf O teklif hayatımızı değiştirdi

Çekimlerin eğlenceli geçtiğini ve birlikte çalıştığı insanların yetenekleri karşısında hayran kaldığını söyleyen Greenfield, "7-8'li yaşlarımı düşündüğümde, bir peri masalı gibi olduğunu hatırlıyorum" diyerek o teklifin kendisi ve ailesi için ilahi bir güç tarafından gönderildiğine inandığını belirtti. '8 Mile' filmindeki başarısından sonra birkaç filmde daha oynayan, şimdilerde ise kendini oyuncu olarak tanımlayan Greenfield, "8 Mile şüphesiz hayatımın akışını değiştirdi, bunun için her zaman emeği geçen herkese minnettar olacağım" dedi.

LILY SMITH KURGU MU?

8 Mile'daki Lily Smith karakterine bakıldığında Chloe Greenfield'ın Eminem'in gerçek hayattaki kardeşini yansıttığı düşünülebilir ancak öyle değil. Film her ne kadar Eminem'in hayatından kesitler taşısa da ünlü rapçinin de filmdeki rolü Lily Smith gibi kurgusal. Filmde Jimmy 'B-Rabbit' Smith Jr. karakterini canlandıran Eminem'in gerçek hayatta bir kız kardeşi var ancak filmdeki Lily Smith ile Eminem'in gerçekteki kız kardeşi Sarah Mathers birbirinden tamamen farklı.

Sayısız ödüle layık görülen filmde Eminem 'Lose Yourself' şarkısıyla 'En İyi Orijinal Şarkı' dalında 'Akademi Ödülü'nün de sahibi olmuştu.