Cadde Ünlülerin estetik doktoru Ivo Pitanguy hayatını kaybetti

Ünlülerin estetik doktoru Ivo Pitanguy hayatını kaybetti

08.08.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızlarına estetik ameliyat yapan, Brezilya'yı küresel ölçekte estetik cerrahi merkezi haline getiren ünlü doktor Ivo Pitanguy, 93 yaşında Rio'da hayata veda etti.

Ünlülerin estetik doktoru Ivo Pitanguy hayatını kaybetti

Ameliyat masasına Elizabeth Taylor'dan Sophia Loren'e kadar dünyanın tüm ünlü yıldızlarını yatıran ve ülkesinde bir kültür ikonu haline gelen Brezilyalı ünlü estetik cerrahı Ivo Pitanguy, 93 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; ünlü doktor, cumartesi günü 2016 Yaz Olimpiyatlarının açılışında Rio sokaklarında olimpiyat meşalesini taşıdıktan bir gün sonra kalp krizinden öldü. Yakınları, ünlü hekimin uzun süredir böbrek yetmezliği çektiğini söyledi.

Bu zamana kadar bin 800 kadar yayında imzası bulunan Pitanguy, son yıllarda oldukça popüler olan popo kaldırma ameliyatının da mucidiydi. Pitanguy, Brezilya'nın estetik yaptırmak isteyenler için aranan ülke haline gelmesine büyük katkı sağladı ve dünyanın hemen her yerinden insanlar 'popo kaldırma' operasyonları için bu ülkeyi tercih etti.

Brezilya'da 1961'de bir sirkte çıkan, 300 kişinin öldüğü yangında kurtarma çalışmalarına katılan Pitanguy, yaralananlara ücretsiz hizmet vermişti. Pitanguy başka felaket kurbanlarına da ücretsiz cerrahlık hizmeti veriyordu.