Cadde Unutulmayacak bir rol istiyorum

Unutulmayacak bir rol istiyorum

06.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

#10

“Ekmek Teknesi”nde “Lan Jale” karakteriyle tanınan Esin Civangil “Kadri’nin Götürdüğü Yere Git” adlı filmle ilk sinema deneyimini yaşıyor. Civangil “Oyunculukta katı kurallarım yok” diyor

Unutulmayacak bir rol istiyorum

Ekmek Teknesi” dizisinde canlandırdığı “Lan Jale” karakteriyle yıldızı parlayan Esin Civangil, 16 Ocak’ta yönetmenliğini Onur Tan’ın yaptığı “Kadri’nin Götürdüğü Yere Git” isimli komedi filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Şafak Sezer, Alp Kırşan, Ahmet Mümtaz Taylan, Eylem Şenkal ve Nilgün Belgün’le kamera karşısına geçen Civangil, senaryosu Uğur Uludağ’a ait olan filmde, “Umut” isimli aşktan ve erkeklerden “umutsuz” genç bir kadını canlandırıyor. Filmde senaryo gereği Alp Kırşan’la evlenen Civangil, gerçek yaşamında ise yalnızlıktan şikâyetçi...


İlk sinema tecrübeniz. Çekimler nasıl geçti?
Çekimler süresince çok eğlendik... Bayağı keyifliydi. Filmin kadrosunda Şafak Sezer ve Alp Kırşan var. Onlar çok komik insanlar ve profesyoneller... Onun için benim ilk sinema tecrübemin, komedi olmasında bir sakınca görmedim. Gözümü korkutan bir şey olmadı yani.

Alp Kırşan’la nasıl bir ikili oluşturdunuz?
Film boyunca Alp Kırşan’la beraberdik ve o bütün çekimler boyunca beni çok güldürdü..

“Umut” karakterinden bahseder misiniz?
Umut otelin sahibi aslında ama bunu kimse bilmiyor. Yani öyle sürpriz bir karakter olacak. Filmde iki taraf da aşktan yana mutsuz bir şekilde yola çıkıyor. İki tarafın da kalbi kırık. Kız aşka karşı ve erkeklere karşı çok soğuk. O durumda bir rastlantı oluyor. Alp ayağıma basıyor ve kavga falan ederken bu bir aşka dönüşüyor... Alp’in yaptığı espriler kıza sıcak geliyor. Büyük bir aşk doğuyor.

Sizce seyirci bu filme neden gelmeli?
Bir defa ailelerin çocuklarını alıp götürebileceği bir film. Bütün komedi filmler baştan aşağı argo sözcüklerle dolmaya başladı. Bizde böyle bir şey yok. Bu ekonomik krizde gülmek istiyorsanız ‘Kadri’nin Götürdüğü Yer’de buluşalım.

‘Lan Jale’ karakteri ile ünlendiniz. Bu sizi rahatsız etti mi?
‘Lan Jale’ benim için çok farklıydı. İlk başlarda çok zorlandım. Benim ilk başlarda da aklımda oyunculuk bile yoktu. Arkadaşım Aslı Alagil’in iş görüşmesine beraber gidiyorduk. Osman Sınav beni görünce “Sen de gir ajansa” dedi.
Ben olmaz anlamam dedim ama o “Yok illa ki yap, dene falan” dedi. Ondan sonra da beni görüşmeye aldılar. Ne yapacağım falan filan derken beni deneme çekimlerinde beğenmişler ve aradılar. “O kişi sen olacaksın” dediler. Başladık bu şekilde.

Bundan sonra nasıl roller bekliyorsunuz?
Hep kendimi farklı rollerde görmek istiyorum. Gelen her proje farklı bir karakter olsun istiyorum. Ama hani vardır ya böyle unutulmayan roller, karakterler olur. Böyle bir rolüm olmasını çok isterim sinemada...

Proje değerlendirirken nelere dikkat ediyorsunuz?
İlk olarak yapım şirketine bakıyorum. Daha sonra senaristlere, oyunculara bakıyorum. En son da senaryoyu okumaya başlıyorum. Senaryo bana sıcak gelirse karakteri kendime göre nasıl buluyorsam ona göre görüşmeye başlıyorum. Yani benim için başrol olması veya yan karakter olması önemli deği.

Oyunculukta katı kurallarınız var mı?
Benim çok fazla katı kurallarım yok. Eğer projeye çok güveniyorsam gerçekten, o zaman hani o kurallar aşılabilir.


Nurgül Abla saçlarımı kestirdi
Sizin bu film projesini kabul etmenizde etkili olan neydi?
Projenin arkasında olan kişiler Nurgül Yeşilçay ve Cem Özer... Onlar benim bildiğim, güvenebileceğim ve başarılı olan insanlar. Bu isimler yetti zaten bana. Nurgül Abla beni ikna eden kişidir. ‘Bu saçlar hayır olmaz böyle’ dedi. Beni kuaföre götürdü. Saçlarım falan kesildi. İlk başlarda tedirgin olduk ama kesildikten sonra ‘Oh be’ dedi. Hepimiz birden rahatladık. Yani bu ufak bir değişiklik de böyle keyifli geçti.

Unutulmayacak bir rol istiyorum



Yılbaşında 4 kız eğlendik
Futbolcu Önder Turacı ile birlikte olduğunuz yazıldı, bu doğru mu?
Ben Önder Turacı’yı tanımıyorum bile. Onunla hiçbir beraberliğimiz olmadı bizim. Bu tür haberler çıktığında ben internete girip kim olduğuna baktım. Kendisini tanımıyorum bile. Uzaktan yakından bir alakam yok.

Hayatınızda özel biri var mı?
Şu an özel hayatımda kimse yok. Çok fena yalnızım malesef. Bilmiyorum ama galiba çok fazla seçiciyim. Zaten böyle bir şeye zamanım da yok. Yılbaşında ve sonraki üç gün kız kıza eğlendik.