Cadde Urduca öğrendi, ilk kez silah kullandı

Urduca öğrendi, ilk kez silah kullandı

29.10.2016 - 09:25 | Son Güncellenme:

Pakistan yapımı 'Revenge of the Worthless' filmindeki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Emel Karaköse, rolü hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Urduca öğrendi, ilk kez silah kullandı

Cosmopolitan dergisine röportaj veren Emel Karaköse, "Oyunculuk eğitimim devam ederken bir yandan da set ortamını ve süreci merak ediyordum. Bu sırada yönetmen bir arkadaşım Pakistan'dan bir film ekibinin İstanbul'a geldiğini söyledi ve sette bana kamera arkası iş teklif etti. Bunu bir fırsat olarak gördüm ve çalışmaya başladım. Jamal Shah, filmin başrol oyuncularından biriydi. Bana senaryodan bahsetti ve 'Palwasha' rolünü teklif etti. Swat bölgesinde yaşayan Pashto kızlarına benzemem dikkatini çekmiş. Senaryoyu okuduğumda Pakistan halkını derinden yaralayan terör olaylarını içeriyor olması beni etkiledi ve filmin bir parçası olmayı istedim. 6 ay sonra film çekimleri için Pakistan'a gittim" dedi.

Haberin Devamı

"ZORLU ANLAR YAŞADIM"

Emel Karaköse, şöyle devam etti:
"Çekimler Afganistan sınırına yakın olan Swat Valley bölgesinde gerçekleşti. Bölge halen terör tehdidi altında olduğundan sürekli tedirginlik vardı. Askerler seti çembere alarak bizi korudular, yolculuk esnasında da eskortluk yaptılar. Rolüme İngilizce hazırlanmıştım, çekimlere günler kala yönetmen bana 'Urduca oynar mısın?' diye sordu. Ben de hiç düşünmeden 'Evet' dedim ve hemen bir eğitmen eşliğinde dili çalışmaya başladım. Sonucunda yönetmenden iyi yorum alınca, başardığım için mutlu oldum. Bir de hayatımda ilk defa silahla tanıştım, askerlerden biri bana nasıl tabanca kullanacağımı öğretti. Gece sahneleri ise çok ürkütücüydü."