Cadde Vergi cimrileri

Vergi cimrileri

16.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Vergi cimrileri

Vergi cimrileri


       Hangi ünlünün ne kadar vergi ödeyeceği açıklandı. 100 kişilik vergi rekortmeni sanatçılar listesi bu yıl da ortaya ilginç tablolar çıkardı.
       Malum, bu yıl sanatçılar arasında vergi rekortmeni Hülya Avşar. Ödeyeceği vergi 363 milyar. Avşar’ın tek başına beyan ettiği vergi, tam 35 ünlünün ödeyeceği toplam vergi kadar.
       Erhan Yazıcıoğlu, Aşkın Nur Yengi, Kenan Doğulu, Şebnem Ferah, Kemal Sunal, Halil Ergün, Zülfü Livaneli, Seren Serengil, Fatma Girik, Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Mustafa Alabora, Hamdi Alkan, Şevval Sam Tekin, Güven Kıraç, Edip Akbayram, Ercan Akışık, Onur Akın, Tarkan, Ece Erken, Sanem Çelik, Faruk Tınaz, Aykut Oray, Ruhsar Öcal, Sevinç Erbulak, Çelik, Doğuş, Şebnem Dönmez, Sümer Ezgü, Meltem Cumbul, Atilla Saral, Hatice, Korhan Abay, Zerrin Özer ve Ayşegül Ünsal’ın toplam vergileri, eşittir Avşar’ın tek başına beyan ettiği vergi.
       Bu mukayeseyi şunun için yaptım. Bazı ünlüler, “Hülya’ya neden bu kadar ilgi gösteriyorsunuz" diye magazincilere sitem eder.
       Vergi listesi, ünlülerin boy aynası gibi.
       Zaman zaman karşısına geçip, boya posa bakmakta yarar var. Şüphesiz bir sanatçının değerini, ödediği vergi belirlemez.
       Ama 100 kişilik “Vergi rekortmeni sanatçılar" listesinin ilk 10’unda bile uçurumun olması biraz ilginç değil mi?
       Listenin birinci sırasında 363 milyar olan vergi, 10. sırada 79, 48. sırada dokuz, 84. sırada ise üç milyara düşüyor.
       Mustafa Sandal, Ferda Anıl Yarkın, Ebru Yaşar, İsmail Türüt, Ebru Şallı, Deniz Akkaya ve daha birçok ünlü ise listede yok. Ya onlar vergiyi unuttu ya da Defterlarlık onların adını yazmayı...
       Demek ki, bu yıl da, bazı “şöhret zenginleri", “vergi fakiri", maliyecilerin hesaplarını inceledikleri de “rekortmen" çıktı.