Cadde Yasak âşıkların sevişmesi RTÜK’e takıldı

Yasak âşıkların sevişmesi RTÜK’e takıldı

30.06.2009 - 00:10 | Son Güncellenme:

Kanal D’nin 18 Haziran’da ekrana gelen “Aşk - ı Memnu” dizisinin sezon finalinde Kıvanç Tatlıtuğ ile Beren Saat’in canlandırdığı Bihter ve Behlül’ün sevişme sahnelerini RTÜK çok ateşli buldu.

Yasak âşıkların sevişmesi RTÜK’e takıldı

Bihter rolündeki Beren Saat ile Behlül rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ’un 5 dakika 30 saniye süren sevişme sahnesinin, Türk aile yapısına ve toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olmadığı öne sürüldü.  

İşte rapordaki ifadeler
RTÜK üyelerinden Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak’ın ret oyu verecekleri öğrenilen raporda, şu ifadelere yer verildi:
“20.47’de başlayan bölümde Behlül ile, amcasının eşi olan Bihter arasında, 5 dakika 30 saniye süren ateşli bir sevişme sahnesi yayın-lanmıştır. Aile dizisi konseptinde değerlendirilen bir dizide, bu tür sevişme sahnelerinin yer alması, Alo RTÜK hattına da şikâyet edilmiştir. Behlül’ün Bihter ile yasak aşkının, Türk aile yapısına aykırı olduğu ve sevişme sahnesinin aşırı ölçüsüzlüğü vurgulanmıştır. Sevişme sahnesinin bu kadar uzun ve ayrıntılı yayınlanması, yayıncının reyting artırma amacına yöneliktir. Toplumsal değerler gözardı edilerek, utanma ve sıkılma duygularını harekete geçirme ktedir. Çarpık ilişkiler aile kurumunu yıpratarak onarılması güç tahribatlara yol açmaktadır.”