Cadde Yaşam Vadisi'nde Karadeniz müziği

Yaşam Vadisi'nde Karadeniz müziği

17.06.2017 - 16:42 | Son Güncellenme:

Beylikdüzü Belediyesi, Paul ve dostlarını ağırladı. Paul Dwyer'in yanında Karadeniz Müziği'nin önemli temsilcilerinden Apolas Lermi ve Orkestrası vardı. Horon havası ile vatandaşları coşturan ekip, Yaşam Vadisi'ni Karadeniz müziğine doyurdu.

Yaşam Vadisinde Karadeniz müziği

Konserine Aşık Veysel'in 'Benim Sadık Yarim Kara Topraktır' türküsü ile başlayan Paul Dwyer, "Bu gece kemençe ve tulum ile Karadeniz'e gideceğiz" dedi ve Apolas Lermi'yi sahneye davet etti.

Haberin Devamı

Karadeniz yöresinin unutulmaz parçalarını repertuarına dahil eden Lermi, horon havası söylemeye başlayınca, Yaşam Vadisi yerinde durmadı, halk tempolu bir şekilde horon tepti. Herkese 'hayırlı Ramazanlar' dileyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Apolas Lermi aramıza hoşgeldin. Kendisinin geçen seneki Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda da harika bir performansı olmuştu" dedi.

Başkan İmamoğlu, "Ben güleryüzlü olmalıyım ki vatandaşlarımız huzuru hissetsin. Toplumdaki bazı duygular ve tespitler çok önemli. Müzik ve sanat, hayatımızdan hiç eksik olmasın" diyerek, Lermi'ye teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu.