Cadde YAŞLI OLMAK MI, ŞiŞMAN OLMAK MI DAHA KÖTÜ?

YAŞLI OLMAK MI, ŞiŞMAN OLMAK MI DAHA KÖTÜ?

19.12.2014 - 20:33 | Son Güncellenme:

Çarpım tablosunu unuttum (zaten ezberlemiş miydim emin değilim) ama Ali’nin kaç yaşındayken benim kaç yaşında olacağımı kafadan söylerim. Geç anne olmuş kadınların ortak hastalığı!

YAŞLI OLMAK MI, ŞiŞMAN  OLMAK MI DAHA KÖTÜ

Pazar günü Hürriyet’te, Sibel Arna’nın elli yaşında çocuk doğurmuş taş gibi bir kadınla röportajı vardı.
Yetmişinde kendini delikanlı sanan ama kırkına gelmiş kadınlara ‘iş bitmiş’ gözüyle bakan ‘kısa saçlılar’a ne güzel cevap veriyor bazı kadınlar!

ANNEYLE EĞLENCE

Gazeteleri kenara koyup koşu kıyafetlerimi giymişken, arkadaşımın telefonuyla kendimi etobur bir masanın etrafında buldum...
Dokuz yaşındaki Mina, “Neslihan Abla, bizim sınıfta bir arkadaşım ‘Senin annen yaşlı o yüzden hiç eğlenemezsin onunla’ dedi bana” diye dert yandı.
Tam da adamına söyledi!
Işık hızıyla hesapladım; annesi Mina’yı 35’inde doğurmuş!
“Mina’cım, bence arkadaşın da annesiyle pek eğlenemiyor, acısını senden çıkarmak istemiş” diye yapmacık bir cevap verdim.
“Yok, ben biliyorum neden yaptığını... Onun annesi şişman, benimki zayıf; o yüzden!” dedi.
Demek bu cadılar dünya para verilen o okullarda işi gücü bırakıp minyatür mahalle kadınları kıvamında acımasızca anne-babalarını yarıştırıyorlar!
Şaka bir yana...
Günümüzde pek çok kadın, en azından ikinci çocuğunu otuzlarının ortasında hatta sonunda doğuruyor. Güzel bir kırk yaş hediyesi…
Çocuğuyla beraber yeniden yeni bir hayata başlıyor kadın. Bebek sahibi sıfatıyla kendini daha genç hissediyor.
Beden de yenileniyormuş deniyor ama bu ne kadar doğru bilmiyorum, zira benimki biraz eskidi gibi!

GEÇ ANNE OLANLAR DAHA AZİMLİ SANKİ

Şurası bir gerçek ki, geç anne olmuş kadın kendini diri tutmak adına çabalıyor. Sadece görünüm olarak değil, her açıdan gelişiyor.
Mina’nın söylediklerinden sonra çatalımı bıraktım, oysa daha dondurmalı irmik helvası yiyecektim.
Yaşlı olmakla ilgili yapabileceğim bir şey yok ama Ayşegül Çoruhlu’nun beline sahip olabilirim mesela! İleride Ali’ye biri “Annen yaşlı” derse, o da “Ama beli elli santim” diye karşılık verebilse keşke…

Haberin Devamı

YAŞLI OLMAK MI, ŞiŞMAN  OLMAK MI DAHA KÖTÜ

- Esin Maraşlıoğlu: Modacı Esin Maraşlıoğlu, ikinci çocuğunu 48 yaşında dünyaya getirdi. Şu aralar minik kızıyla ilgilenen Maraşlıoğlu, bambaşka bir dünyaya adım atmış durumda.
- Hande Ataizi: 43 yaşındaki Ataizi’nin oğlu henüz iki aylık. Hande Ataizi doğum fazlalıklarını hızla atıyor, çok mutlu ve huzurlu görünüyor.
- Fani Aysal: 40 yaşında anne olan Fani Aysal, incecik fiziği ve neşeli görüntüsüyle gençlere taş çıkartıyor.

ÖĞRETMEN TOPUK PEK SEVİLMEDİ....

Birkaç sezondur kısacık topuklar çok moda…
Hemen hemen bütün markalar, tasarımlarında ‘kitten hell’ denilen kısa öğretmen ayakkabısı topuğu kullanıyor. Biz Türkiye’de bunlara fazla rastlamıyoruz çünkü rağbet görmüyor.
Yüksek ökçe konusunda Rusya ve Ukrayna’dan sonra geldiğimize eminim!
Kısa boylu biri olarak, kısa boyluların bu şekilde güven kazanmalarını anlayabiliyorum ama Allah’ın upuzun siluet hediye ettiği kadınların, kısa topuklu ayakkabılara duydukları öfkeye şaşırıyorum. Evet, topuk insanı daha havalı, daha ince, daha kadınsı yapıyor tamamen katılıyorum. Öte yandan şu platformlu, önü yuvarlak burunlu ayakkabıları görmekten de sonsuza dek kurtulmak istiyorum.

Haberin Devamı

Christian Dior: Dior birkaçsezondur çeşit çeşit kısa topuklu modeller üretiyor. Geçen sene cemiyet hayatının en zarif kadınlarından olan Eda Kosif, kısa topuklu modellerden birini oğlunun doğum günü davetinde giymişti. Geçen seneki ayakkabıyı hâlâhatırladığıma göre, bu tarz ayakkabıların ne kadar az kullanıldığını düşünün!

Valentino: Kışlar, yazlar, yıllar geçti; Valentino’nun zımba detaylılarına doyamadık. Biz giydikçe yükseğini, alçağını, babetini, sporunu sürdü piyasaya Valentino. Kesinlikle kısa topuk ve babete daha çok yakışan bu modelin gene en çok rağbet göreni yüksek yüksek tepelere tırmananıydı.

YAŞLI OLMAK MI, ŞiŞMAN  OLMAK MI DAHA KÖTÜ

BiR SiYAH BiR BEYAZ

Beyza Arslan: Geçen hafta Gala Modern’in davetine siyah, önden dekolteli Haider Ackermann bir tuvaletle katılan Beyza Arslan alıştığımız şıklığına dozunda bir seksapel katmıştı. Lanvin çanta ve Brian Atwood ayakkabı tercih eden Arslan’ın siyah-bordo ruju kıyafetini harika tamamlamış.

Esra Oflaz Güvenkaya: Son yıllarda davetlere bembeyaz katılmak moda oldu. Tabii burada fiziksel yapının kıyafeti desteklemesi şart! Çünkü siyah elbise, kapatıcı görevi görürken; beyaz ayıp kabul etmez. Hele de böyle vücudu saran bir tuvaleti ancak Esra Oflaz Güvenkaya gibi kusursuz görünümlü kadınlar taşıyabilir.