Cadde Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı yaşamını yitirdi

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı yaşamını yitirdi

14.06.2022 - 15:18 | Son Güncellenme:

Şarkıcı ve oyuncu Yavuz Bingöl’ün annesi, halk ozanı Şahsenem Bacı (79), bu sabah hayatını kaybetti. Uzun zamandır Alzheimer hastalığı nedeniyle tedavi gören sanatçı, geçtiğimiz ay solunum yetmezliği şikayetiyle geldiği Taksim İlkyardım Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı yaşamını yitirdi

Türk Halk Müziği sanatçısı Yavuz Bingöl'ün acı günü! Halk ozanı Şahsenem Bacı, solunum yetmezliğine bağlı kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. İstanbul'da tedavi gören 79 yaşındaki Bacı, Alzheimer hastalığıyla da mücadele ediyordu.

Haberin Devamı

Şahsenem Bacı, 15 Haziran Çarşamba saat 16.00'da İstanbul Karacaahmet Sultan Dergahı'nda düzenlenecek törenle Balıkesir'e, kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnedilmek üzere uğurlanacak. Usta sanatçı, 16 Haziran Perşembe günü öğle namazını müteakip Ayvalık Küçükköy Mezarlığı’na defnedilecek.

"CANIM ANAM BENİM"

2019 yılında annesiyle sarıldığı bir fotoğrafı Instagram hesabından paylaşan Yavuz Bingöl, "Canım anam benim. Ömrün uzun olsun büyük ozan" mesajını yazmıştı.

Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı yaşamını yitirdi

"EN SON BENİ UNUTTU"

Yavuz Bingöl, 2020 yılında katıldığı programda, annesinin saz çaldığı bir videoyu izleyerken duygu dolu anlar yaşamıştı. Annesinin Alzheimer hastası olduğunu ve artık saz çalmayı unuttuğunu belirten Bingöl, "Bu çok duygusal bir hastalık. Onu sağlıklı olarak görünce çok duygulandım. En son beni unuttu" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

ŞAHSENEM BACI KİMDİR?

1943 yılında Kars Sarıkamış’ın Boyalı köyünde dünyaya geldi. Asıl adı Şahsenem Akkaş’tır. Küçük yaşlarda bağlama öğrenmeye yöneldi. Şiire ilkokul yıllarında başladı. Yurt sevgisi, sevda, gurbet, özlem gibi konuları işleyen Türkiye'nin ilk kadın ozanı Şahsenem Bacı, daha sonra toplumsal sorunları da dile getirdi. Kars, Konya, Ankara ve İzmir'de yaşadı.

Profesyonel müzik yaşamı 1974 yılında, Konya'da düğünlere çıkmasıyla başladı. Liseyi dışarıdan bitirdikten sonra Açık Öğretim Fakültesine kaydoldu. Âşık Veysel, Aşık Mahzuni, Hüdai gibi isimlerden etkilendi. Yaklaşık bin şiiri ve 150 türküsü bulunan Şahsenem Bacı, çeşitli aşık şölenlerine katıldı, 1975 yılındaki Hacı Bektaş, 1976 Antalya Aşıklar festivallerinde birincilikler kazandı. Bugüne kadar beş albüm hazırlayan Şahsenem Bacı, şiirlerinin bir bölümünü 'Söz Nereye' (1990) adlı kitapta topladı.