Cadde YAZA HAZIRLIK: FİT OLMANIN İPUÇLARI - YOLA KiMiNLE ÇIKTIĞINIZ ÖNEMLi

YAZA HAZIRLIK: FİT OLMANIN İPUÇLARI - YOLA KiMiNLE ÇIKTIĞINIZ ÖNEMLi

28.04.2014 - 21:38 | Son Güncellenme:

Hayatın yoğunluğu içinde kaybolduğumuz zamanlar, en çok kendimizden vazgeçiyoruz. Sağlıksız besleniyor ve düzensiz bir hayat yaşıyoruz. Bunların üzerine eklenen stresle yaşam kalitemiz düşüyor. İşte böyle anlarda bir ‘yardım eli’ne ihtiyaç duyuyoruz

YAZA HAZIRLIK: FİT OLMANIN İPUÇLARI - YOLA KiMiNLE ÇIKTIĞINIZ ÖNEMLi

Yaşam Koçu Numan Ünsal, ihtiyaç duyulan zamanlarda fiziksel ve psikolojik destekler veren yaşam koçluğunun ne anlama geldiğini anlattı.

Haberin Devamı

Yaşam koçluğu nedir?
Yaşam koçluğu; hayatın merkezine yerleşmiş bazı problem ve engelleri aşmaya yardımcı olan, hedeflere ulaşmada en kısa yolları gösteren, kişiyi yanlış beslenme alışkanlıklarından uzaklaştıran uzmandır. Bunları yaparken de ruh sağlığını bozmayan, kişiyi aç bırakmadan kilo verdiren, endişelerini üstlenen ve mutlu etmeye odaklı yol arkadaşıdır.
Uzman bir sağlıklı yaşam koçuyla çalışırsanız daha kısa sürede ve kontrollü olarak kalıcı kilo verirsiniz ve en önemlisi de ideal kilonuza ulaştığınızda onu koruyabilirsiniz.


Herkesin yaşam koçuna ihtiyacı var mı?
Yaşam koçluğu dünyada çok hızlı yayılan bir trend. Eskiden doğal yaşamak için ekstra çaba sarf etmek gerekmiyordu. Her şey doğal, her şey organikti ve çağın hastalığı stres de bu kadar yaygın değildi. Belirli dönemlerde insanlar tüm bu olumsuzluklarla tek başına baş edemeyeceğini düşünerek, yüklerini hafifletecek bir çözüm arayışı içine giriyor. Bu durumda da bir uzmanla çalışmak kaçınılmaz oluyor.
Yaşam koçuyla çalışan kişi, hayatındaki bir sürü engel ve sorunu birlikte aşacağına inanır. Bu yönde karşılıklı güven oluşur ve özveriler başlar, her iki taraf da motive olur.

Haberin Devamı


Yaşam koçuyla geçirilen bir günü özetler misiniz?
Sabah kararlaştırılan saatten bir saat önce kalkıp alkali 1 bardak ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı organik elma sirkesi ekleyerek içiyoruz.
Sonra 1 gün kurusu kayısısının içine 1 çay kaşığı çörek otu ve bir ceviz ekleyerek yiyoruz. Toplamda 1 litre alkali suyumuzu bitirdikten sonra bol oksijenli sabah yürüyüşümüz için hazırız.
Bir saatlik tempolu yürüyüş ve esneme hareketlerinden sonra 1 bardak organik buğday çimi suyu tüketiyoruz. Yürüyüş esnasında bir gün öncesinin kritiğini yapıyoruz. Eğer dışarıda yemek planı varsa tüm bilgileri alıp restoranla bağlantıya geçiyor, diyeti bozmadan kişinin sosyal hayatına devam etmesine destek oluyoruz.
Gün içinde tüketeceği 3 ana ve 2 ara öğünden oluşan tamamen organik yemekleri kişinin adresine teslim ediyoruz. O güne özel hazırlanan bitkisel ödem artırıcı ya da doğal çayları da teslim edip bir sonraki gün görüşmek üzere ayrılıyoruz. Gün içinde en az iki kere telefonlaşıp her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol ediyoruz.

Haberin Devamı

ZAYIFLAMAK ADINA YAPILAN HATALAR

l Kısa süreli şok diyetler
l Her hafta ya da her ay değişik diyet programları uygulamak
l Bulimia nervoza hastalığı (yemekten sonra kusmak)
l Ürünlerin sadece kalorisini hesaplayarak alışveriş yapmak
l Çok fazla spor yapıp kas erimesine sebep olmak ve yanlış kaslar inşa etmek
l Bütün gün aç kalıp tek öğünde yemeklere saldırmak
l Tek yönlü beslenmek (her gün aynı besini tüketmek)
l Cerrahi müdaheleyle mideye kelepçe taktırmak

ALKALİ SU NEDİR?

İnsanlar alkali doğar, asidik ölürler. Bu mantıkla bakıldığında hastalıkların tamamının sebebi aynıdır; asidite. Vücudun düzenli şekilde asidik değerleri yüksek besinleri tüketmesi, vücudu olumsuz etkiler. Bu negatif etkilerin başında serbest radikal oluşumu gelir. Serbest radikaller, tüm hastalıkların en önemli sebebi olarak gösterilir.
Vücut, baş edemediği asidik atıkları üretmiş olduğu yağ hücreleri içinde saklayarak kan dolaşımının en az olduğu bölgelerde (bel, karın, kalça bölgesi) biriktirir. Ve aşırı yağlanmayla obezite ortaya çıkar.
Su, doğadan gelen çok güçlü mineral kaynağıdır. Doğal haliyle; arıtılmadan ve bekletmeden taze olarak tüketilmeli. Suyun alkali olabilmesi için ‘alkali iyonizer sistemi’nden geçmesi gerekir. Bu, alkali iyonizer cihazlarıyla yapılabilir.
Suyun doğada moleküler büyüklüğü 15-25 H2O, hücrelerimizdeyse 4-6 H2O. Alkali iyonizerleri, suyun moleküler büyüklüğünü 4-6 H2O seviyesine getirerek hücresel nemlenmeyi 10 kat artırır. Bu da 10 katı detoks anlamına gelir.
Dünyada alkali suyun ilk tespit edildiği yer Japon Adası olarak bilinen Okinawa’dır. Ortalama yaşın 95-100 arasında olduğu bu adada; obezite, kanser ve diyabet benzeri hastalıklar neredeyse hiç görülmez.

Haberin Devamı

NUMAN üNSAL KİMDİR?

Numan Ünsal, ABD’nin ünlü okullarından A.F.P.A’den (American Fitness Professionals Associates) ‘Beslenme ve İyi Yaşam Koçu’ derecesiyle mezun oldu. Uzun yıllar Miami’de sağlıklı yaşam koçu ve öğün planlayıcısı olarak çalıştı.
Gıdaların sağlıklı koşullarda saklanması, pişirilmesi ve hijyeniyle ilgili eğitimler alan Ünsal, uluslararası sertifikalara sahip.
Ünsal, ayrıca Row Food ve Alkali Beslenme üzerine çalışmalar yapıyor.
Geçen yıl İstanbul’a dönen yaşam koçu, bilgi ve tecrübelerini Türkiye’de danışanlarıyla paylaşıyor.

Haberin Devamı

YARIN: YAZA ÖZEL MENÜLER