Cadde Yemeği ucuza getirmek için

Yemeği ucuza getirmek için

19.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nerede ne var?

Yemeği ucuza getirmek için



     

     İstanbul'un eğlence mabedlerinden Reina'ya giriş için 'Reina VIP Card' veya 'düzgün bir tip' gerekiyor. Tanıdıklarını yırtık bir kot, aylarca su ve ütü yüzü görmemiş tişörtle bile gelse "İyi akşamlar" deyip buyur eden görevliler, almak istemediklerine de bunu diplomatik bir dille bildiriyor, "Kartınız yoksa maalesef sizi alamayız" diyorlar. Buna rağmen içeri sızmanın bir yolu var; az sonra!
     
     Nasıl girilir?
     Reina'ya hafta içi giriş "Reina VIP Card" ya da rezervasyonla... Cuma, cumartesi akşamları Reina'ya giriş Laila'dan 5 milyon ucuza, 25 milyon lira. Giriş fişiyle içeride bir içki bedava. Kışlık Reina'nın girişi yazlığın VIP kapısı oldu. Reina'yı tepeden gören Ta Nhcia (Ta Nisia) ile Mirror'ın girişi diğerlerinden farklı. Deniz girişi ise Safran&Niş'in önünden...
     
     Beyazlara büründü...
     Reina'daki restoranlar, DJ kabininden çalan müzikle yetiniyor. Ta Nhcia'da ise 24.00'e kadar Yunan müziği çalıyor. Reina'da, simsiyah taban döşemesinin dışındaki her yer bembeyaz. İspanyolca 'Kraliçe' anlamına gelen Reina'nın, beyaza boyanmasının sebebini mekânın sahibi Mehmet Koçarslan bir cümleyle özetliyor: "Boğaz'ın kraliçesini, bu sene gelin yaptık."
     
     Reina'da en ucuz yer Köşebaşı, en pahalı ise Ta Nhcia (Ta Nisia). Yemek müşterilerinin çoğu ortayaş grubundan oluşan Reina, saat 24.00'ten itibaren gençlere ve 'kendini genç hissedenler'e emanet. Restoran şeflerinden akşam yemeğini ucuza getirmenin yollarını da öğrendim. Yemekte başlangıç, ardından ara sıcak, salata, ana yemek, tatlı almak demode. Müşterilerin çoğu, "Rejimdeyim" deyip, iki çeşitle yetiniyor; kimi 'antre, salata', kimi de 'salata, ana yemek'le akşam yemeğini ucuza getiriyor. Reina'da içki dahil bir akşam yemeğinin bedeli, seçtiğiniz restorana göre 50 ile 80 milyon arasında değişiyor.
     
     Sırrı açıklıyoruz!
     Saatler 24.00'ü gösterdiğinde Reina'nın en gözde yeri, barı çevreleyen localar. Locaları ele geçiren şanslı Reinacılar, yerlerini kaptırmamak için ayağa kalkmadan oturdukları yerde dans ediyor.
     Reina'ya girip, bulaşık yıkamadan çıkmanın yoluna gelince:
     Kapıda "tipten" kaybetmekten korkuyorsanız kişi başı 40-50 milyonu gözden çıkarıp, restoranlardan birine rezervasyon yaptırın. Restorana gittiğinizde de, mönüden en ucuz yemeği seçip "Reina'ya sırf bunu yemek için geldim" deyin. Yemeğin ardından bara geçip, kapanana kadar Reina'da eğlenebilirsiniz.
     
     Tarkan transfer oldu!
     2001'in yazında 'Kuzu Kuzu', single'ının tanıtımını Laila'da yapan Tarkan, bu sene Reina'yı seçti. Tarkan'ın 'Dudu' single'ının tanıtım konserini vereceği 30 Haziran'da Reina'ya sadece davetliler girebilecek.
     
     Reina'nın ortası bar; barın etrafı ise nilüfer biçimi verilmiş ve ışıklandırılmış çiçeklerle çevrili. Üst kattan bakınca bu dekoratif çiçekler, çoğu gece sakin bir gölü andıran Boğaz'ın üzerindeki nilüferler gibi duruyor. Sağ taraftaki Boğaziçi Köprüsü, karşıdaki Beylerbeyi Sarayı'nın ışıkları Reina'nın önündeki denizi ışıl ışıl yapıyor. Sırtınızı girişe dönüp bara oturduğunuzda solunuza Starbucks Cafe ile Safran&Niş, sağınıza ise Köşebaşı Kebap düşüyor. Karaköy'ün balık çorbasıyla ünlü esnaf lokantası "İstiridye Balıkçısı" ise tam arkanızda... Reina Bar'dan üst kata geçiş için geniş bir merdiven var. 19 basamağı tırmanınca sağ yanınızda Reina Restoran, sol tarafınızda ise Benihana var. İkisinin arasında durup, yüzünüzü denize döndüğünüzde Şamdan sol tarafta, Dragon ise sağda. Reina üzerinde, Mirror onun üzerinde ise Yunan restoranı Ta Nisia var. Reina'da her mekânın zemini siyah ama Ta Nisia'nın beyaz. Yelkenleri açmış tavan mekana ayrı bir hava katıyor.
     
•  Köşebaşı: Burhan Karaçam, Fenerli Ogün, Nurhan Canik, Azmi Hamzaoğlu, Murat Cevahir.
•  Safran-Niş: Nil Bentürk, Buket Taşdelen, Serra Cerrahoğlu, Adnan Polat, Cihangir Öngen, Perihan Mağden, Ayşe Arman.
•  Şamdan: Nuri Yönver, Hande Demir, Canan Göknil, Şirin Yalçın, Başak Özbek, İlgi Gövsa.
•  Dragon: Yalçın-Erol Sabancı, Hülya Avşar, Candan Erçetin.
•  Reina Restoran: Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Alican Ulusoy, Muharrem Toplusoy, Serra - Alp Taşkent, Mine-Sezai Taşkent, Esra Toker, Serra Merzeci, Feryal - Kemal Gülman, Semra Özal.
•  Benihana: Yavuz Yazgan, Tuğba Peksayar, Mehmet Güreli, Emre Kütük.
•  Ta Nhcia (Ta Nisia): Akın Öngör, Monic Benardate.
•  Mirror: Ferit Şahenk, Güler Sabancı, Halis Komili, Leyla Alaton, Sema Cıngıllıoğlu, Petek Dinçöz, Ebru Şallı - Harun Tan, Şenay Akay-Buğra Özçetin, Gülben Ergen, Pınar Altuğ.
     

Viski (duble) : 16-35 milyon
Rakı (duble) : 10 milyon
Yerli şarap (kadeh) : 10 milyon
Yabancı şarap (kadeh) : 14 milyon
Bira : 8 milyon
Kahve : 4-6.5 milyon
Meşrubat : 6 milyon
Kokteyl (Alkolsüz) : 10 milyon
Kokteyl (Alkollü) : 14-22 milyon
Gordon Rouge (1 şişe) : 250 milyon
Moet Chandon (1 şişe) : 275 milyon
J&B (75 cl) : 250 milyon
Yabancı şarap (70-80 cl) : 60-375 milyon
Black Label (75 cl) : 450 milyon
Blue Label (75 cl) : 800 milyon
     
Sean Paul
Get Busy
Tarkan
Kuzu Kuzu
Celina Cruz Carnaval
Gloria Gaynor Can't Take My Eyes Off You
Wasso - Wasso
Laurent Wolf Sexo
Mariah Carey
I Know What You Want
Sertab Erener Every Way That I Can
Dilek Budak
Aşka Yürek Gerek
Loving Paris Loco
     


MAGAZİN


Boğaziçi'nin gelini Reina
Mick Jagger'ı bile onlar giydiriyor!
İşte Boğaz’ın kraliçesi REİNA