Cadde Yüz estetiğinde 2009 trendleri

Yüz estetiğinde 2009 trendleri

02.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Estetik operasyonlarda artık doğal, seksi ya da karizmatik bir görünüm kazanmanız mümkün. Üstelik bu yaklaşımlarla 10 yaş gençleşebilirsiniz. Formsante dergisi, bu üç farklı yüz tipini sağlamak için hangi operasyonlar uygulandığını derledi

Yüz estetiğinde 2009 trendleri

Daima çekici ve seksi
KAŞLAR: Kaşın şakaklarla beraber üst dış bölümünün hafif yukarıya doğru kalkık olması, yüze seksilik kazandırıyor. 
NASIL ELDE EDİLİYOR? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal, endoskopik yöntemle, saçların arasından yapılan birer santimlik kesi içinden girilerek kaşların üst dış bölümünün doğallığını yitirmeden yukarıya doğru çekildiğini söylüyor. 

Haberin Devamı

GÖZLER: Badem şeklinde ve dış kısmı hafif yukarıya doğru kalkık göz ve kaşların, yüze seksi bir görünüm kazandırdığına inanılıyor.
NASIL ELDE EDİLİYOR? Lokal anestezi altında uygulanabilen işlemle göz kapağını göz çevresine tutturan bağ yukarıya alınarak badem göz oluşturuluyor. Kirpiklere seksi bir görünüm kazandırmak için de basit bir müdahale yeterli geliyor. Üst göz kapaklardaki fazla deri alınırken, yine deri altından özel dikişlerle kirpikler yukarı kaldırılıyor.

BURUN: Seksi bir burun için belirli bir kriter yok aslında. Önemli olan, burun ucunun aşırı sivri ve yuvarlak durmaması. Burun deliklerinin de ne büyük ne de küçük olmaları gerekiyor. 
NASIL ELDE EDİLİYOR? Burun operasyonu genel veya lokal anestezi altında uygulanıyor. Daha seksi bir burun elde edebilmek için burun biraz küçültülebiliyor veya ucu kaldırıla-biliyor. Prof. Dr. Ahmet Karacalar, doğallığını yitirmemesi için burnunuza aşırı bir müdahalede bulunulmaması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Haberin Devamı

ELMACIK KEMİKLERİ: Elmacık kemiği ne kadar belirginse, yüz o kadar seksi bir ifade kazanıyor.
NASIL ELDE EDİLİYOR? Elmacık kemiklerinin daha seksi görünmesi için yine endoskopik yüz estetiğinden yararlanılıyor. Op. Dr. Nuri Battal, bu yöntemle elmacık kemiklerine kalıcı bir seksi görünüm kazandırabildiklerini belirtiyor. Ancak doğallıktan uzaklaş-mamak için aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çiziyor.  

DUDAKLAR: Seksi bir dudağın, her şeyden önce yüzle orantılı olması gerek. Üst dudağın doğal ve hafif bir şekilde yukarıya, alt dudağın da aşağıya dönük olması yüze seksi bir ifade veriyor.  
NASIL ELDE EDİLİYOR? Dudak dolgunlaştırma işlemi dudağın kırmızı

Yüz estetiğinde 2009 trendleri
kısmına şekil verilmesi veya dolgu maddelerinin çok ufak kesilerden dudağa enjekte edilmesi ile yapılabiliyor. 



Karizmatik
Bazı kadınlar vardır, aslında güzel değildir ama dönüp bir daha bakarsınız. Doktorunuza, ‘Ben karizmatik bir yüz istiyorum’ dediğinizde kapıdan eliniz boş dönmeniz olağan. Ancak konuşma yeteneğiniz ne kadar güçlü, beden diliniz ne kadar etkileyici olursa olsun, bazı estetik sorunlar karizmanızı olumsuz yönde etkileyebiliyor.
KAŞLAR VE GÖZLER: Yaptırmış olduğunuz estetik operasyonu nedeniyle kaş ve gözleriniz yukarıya doğru aşırı kavis yapıyorlarsa karizmatik görünmenizi önleyebilir.
NE YAPILIYOR?
Endoskopik yöntemle kaş ve gözlerinizin doğal bir görünüme kavuşması sağlanabiliyor.
BURUN: Prof. Dr. Ahmet Karacalar’a göre; tıpkı Jennifer Lopez gibi etnik özelliği olan ve normal anotomik sınırın dışında bulunan bir burun karizmatik görünebiliyor. Ancak, daha önce geçirmiş olduğunuz bir operasyon nedeniyle burun delikleriniz dışarıdan görünüyorsa karizmatik görünmenize engel olabiliyor. 
NE YAPILIYOR? Burnunuzdaki sorunlar, genel veya lokal anestezi altında, 1-3 saat süren operasyonlarla giderilerek karizmatik görünmeniz sağlanabiliyor.
ELMACIK KEMİKLERİ: Pof. Dr. Ahmet Karacalar’a göre elmacık kemiklerinin, yüzdeki uyumu belirginleş-tirilmesi kontrast bir etki yaratacağı için karizmatik görünmenize katkıda bulunuyor.
NE YAPILIYOR? Elmacık kemikleri endoskopik yöntem veya protezlerle belirginleştiriliyor.
DUDAKLAR: Dudaklar ne kadar dolgun olursa, seksiliği o kadar artıyor. Dolgunlukta aşırıya kaçılmışsa, bu kez de hoş olmayan bir görüntü oluşuyor ki her iki durum da karizmatik görünmenizi engelleyebiliyor.
NE YAPILIYOR? Çok ciddi bir probleminiz yoksa, dudaklarınıza müdahale yaptırmayın.  



Bebek kadar doğal
KAŞLAR: Uzmanlar, Doğal bir görünüm için kaşların fazla kalkık olmaması gerektiğini söylüyor. 
NASIL ELDE EDİLİYOR? Doç. Dr. Erdem Tezel, lokal anestezi ile de uygulanabilen endoskopik yüz cerrahisiyle yaklaşık bir saat içinde, hiç iz bırakmadan, doğal kaşlar elde edilebildiğini belirtiyor. 

Haberin Devamı

GÖZLER: Gözlerin doğal görünmesinde, buruna yakın olan iç kısımları ile dış kısımları, bir başka deyişle bitiş noktasındaki açının değeri büyük önem taşıyor. Doğal bir görünüm için gözler yere paralel bir düzlem içinde olmalı ve gözün dış kısımları iç kısımlarına nazaran 2 milimetre daha yukarıda bulunmalı. 
NASIL ELDE EDİLİYOR? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal, gözlerdeki sorunun endoskopik yöntemle giderildiğini belirtiyor. Eğer göz altlarında çukurluk varsa bu yanağın aşağıya doğru düşmesiyle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor. Bu durumda yanaklar yukarıya doğru alınıyor.

Haberin Devamı

BURUN: Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erhan Eryılmaz, doğal bir burunun, yüzün diğer oluşumlarıyla uygun orantısal büyüklüğe sahip olması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca burnun açıları kendi içinde belli oranlar içermeli ve burun üniteleri arasındaki geçişler de yumuşak bir yapıya sahip olmalı. 
NASIL ELDE EDİLİYOR? Operasyonla burnun yapısı ve yüzle orantısı göz önüne alınarak boyutları küçültülüyor veya büyütülüyor, ucu inceltiliyor, yüksekliği artırılıyor ya da azaltılıyor. 

Haberin Devamı

ELMACIK KEMİKLERİ: Doğal bir görünüm sergilemesi için yüzün oval olması şart. Ayrıca elmacık kemikleri doğal bir yuvarlağa sahip olmalı ve altında da biraz çukurluk bulunmalı.
NASIL ELDE EDİLİYOR? Prof. Dr. Ahmet Karacalar, endoskopik yöntemle, iz bırakmadan, elmacık kemikleri üzerinde dolgunluk sağlanabildiğini belirtiyor. 

DUDAKLAR: Doğal bir dudağın, yüzle orantılı olması ve çevre yapılarla uyum göstermesi gerekiyor.
NASIL ELDE EDİLİYOR? Op. Dr. Erhan Eryılmaz, dudakların, daha dolgun görünebilmeleri için “dudak dolgunlaştırma” işleminden yararlanıldığını söylüyor. Ancak, dudaklara enjekte edilecek olan dolgu maddesinde ya da kendi vücudunuzdan alınan deri altı veya yağ dokusunda aşırıya kaçmamalı, Aksi halde dudaklar tüm doğallığını yitiriyor. Ayrıca üst dişlerin mutlaka görünmeleri gerekiyor. Çünkü, dudak dişleri kapatacak şekilde doldurulursa yine doğallıktan uzaklaşılıyor.