Cadde ‘Yüzde 99.9 Justin Bieber geliyor’

‘Yüzde 99.9 Justin Bieber geliyor’

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Justin Bieber’ın Türkiye’ye geleceği haberi dün Twitter’da fırtınalar kopardı. Türk kullanıcıların konuştuğu bu konu kısa sürede dünyaya da sıçradı

‘Yüzde 99.9 Justin Bieber geliyor’

Dünya müzik sahnesinin ‘çocuk işçi’ kontenjanından bağrına bastığı, bütün dünya ergenlerini aynı çatıda toplayan, 1994 doğumlu Kanadalı pop şarkıcısı Justin Bieber’ın “Türkiye’ye geliyor” haberi dün sosyal medyayı çalkaladı. Justin Bieber’ın (daha önce de çıkan) Türkiye konseri söylentileri, şarkıcının resmi internet adreslerinden henüz onaylanmasa da dün başta Twitter olmak üzere sosyal medyada en çok konuşulan konu bu oldu. “Justin Bieber Türkiye’ye geliyor” etiketiyle (hashtag) Twitter’da gündem olan olay, bir süre dünya genelinde de en çok konuşulan konular arasına girdi. Justin Bieber’ın yabancı hayranları da Türkçe yazılı etiketi anlamasalar da bu etiketin dünya genelinde ‘trending topic’ olması için Türk hayranlara destek verdiler. Birçok yabancı Bieber hayranı genç, “Ne olduğunu anlamıyorum ama içinde Justin Bieber geçtiği için destekliyorum. Bieber sevgisi böyle bir şey” yazarak, Twitter hesaplarında bu etiketi kullandı.

Twitter asparagası olabilir
Kısa sürede Justin Bieber ile beş tane ‘İngiliz Justin Bieber benzerinin’ birleşmesinden oluşan, diğer bir fenomen One Direction grubu fanları arasında gerilim başladı. Dünya genelinde Google’da en çok aranan isimler arasında olan One Direction grubu fanları da (misilleme olarak) “Directionerla Takipleş” etiketini dünya genelinde Twitter’da trend konular arasına soktu.
Daha önce sosyal medyayı; Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe, vefat etmeden önce Erol Günaydın gibi isimleri “Öldü” haberleriyle karıştıran, kendi asparagasını yaratan Twitter’dan alınan bu haber gerçek mi?

Bu haber nereden çıktı?
Yine Türk hayranları geçtiğimiz yaz ‘Turkey loves Justin’ etiketini dünya genelinde üst sıralara çıkarmış, Biber kendi Twitter sayfasından Türk fanlarına “I Love You Turkish Beliebers” yazmıştı.
Bu kez siz bu satırları okurken Justin Bieber, binlerce Türk hayranına yanıt yazmış olur mu, bu bilgiyi doğrular mı bilinmez; konser haberini ortaya atan Universal Türkiye ve Avrupa Müzik Genel Müdürlerinden Cengiz Erdem’i aradım.
Bütün bu olaylar Erdem‘in kendi twitter sayfasına yazdığı tweet’le koptu. Erdem sayfasına, “Burdan duyurulur, 2013’te Universal Music starları Türkiye’ye gelmeye devam edecek. İlk sırada beklenen Justin Bieber var” yazdı ve konuyu ateşledi.
“Peki Justin Bieber geliyor mu gerçekten?” diye sordum.
Cengiz Erdem, “Türkiye’de Justin Bieber’ın fazla sayıdaki hayranı tarafından beklendiğini biliyoruz. Bu tweet’i hayranların bu meraklarını gidermek için yazdım. Ayrıca bu hayranlar bu bilgiyi hak ediyorlar. Justin Bieber yüzde 99.9 Türkiye’ye gelecek. Detaylar duyurulacaktır. Eminim başkalarının gelişi gibi olmaz. Bu konser çok büyük ses getirir” şeklinde cevapladı.

Starlar takipte
Cengiz Erdem, Türkiye’deki Justin Bieber hayranlarının orijinal albümler satın aldıklarını ve bu satış rakamından dünya starının haberi olduğunu ekledi. Konser bilgisini Justin Bieber’ın Amerika’daki ofisinden aldığını söyleyen Erdem, çok yakında içinde Bieber’ın da olduğu dünaca ünlü birçok ismin Twitter sayfalarından Türk hayranlarına sesleneceklerinden de emin.
Cengiz Erdem ateşli JB fanlarını dün ciddi bir şekilde heveslendirdi. Genç fanları bundan sonra durdurabilene aşk olsun! Bekleyip göreceğiz.