Cadde 'Yüzde iki yaşama şansım vardı!'

'Yüzde iki yaşama şansım vardı!'

28.09.2023 - 07:35 | Son Güncellenme:

Nisan 2021'de koronavirüse yakalanan Burak Sergen, durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilmişti. Uzun süre yoğun bakımda ve evinde tedavi gördükten sonra sağlığına kavuşan ve setlere dönen ünlü oyuncu, hastalık döneminde yaşadıklarını anlattı.

Yüzde iki yaşama şansım vardı

Burak Sergen, 12 Nisan 2021'de evinde fenalaşması üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Koronavirüse bağlı akciğer enfeksiyonu ve solunum sıkıntısı yaşayan oyuncu, 15 gün entübe edilmiş, 45 gün hastanede tedavi görmüştü. 62 yaşındaki sanatçı, katıldığı programda ölümden döndüğü dönemi paylaştı.

Haberin Devamı

"ÖBÜR TARAFA GİTTİM GELDİM"

Şimdilerde 'Hudutsuz Sevda' dizisinde kamera karşısına geçen Burak Sergen, "Koronavirüsü çok ağır geçirdim. Yüzde iki yaşama şansım vardı. Öbür tarafa gittim geldim" dedi.

"ENTÜBE SONRASI İKİ AY YÜRÜYEMEDİM"

15 gün entübe edildim. Entübeden sonra bakıcılarla eve döndüm. Yürüyemiyorum, iki ay yürüyemedim. Bacaktaki iki kas bırakırmış kendini.

Yüzde iki yaşama şansım vardı

"SAHNEYE ÇIKMAK ZORUNDAYDIM"

Yatalak kalmaktan korktuğunu belirten Sergen, "Doktora 'Yatalak mı kalacağım, bundan sonra böyle mi?' dedim. Doktor 'Kaslar açılacak' dedi. Açılmazsa yatalak kalacağım, mesleğimi yapamayacağım! Ben sahneye çıkmak zorundaydım" ifadelerini kullandı.

Yüzde iki yaşama şansım vardı

"VÜCUDUMUN YARISINI BIRAKTIM"

Hastane çıkışı konuşan sanatçı, "45 gün sonra ilk defa gün yüzüne çıkıyorum, hastalığı yendiğim için çok mutluyum. 12 gün boyunca hiçbir şey hissetmedim, uyumuşum. İngiltere’den gelen virüsü kapmışım, çok ağırdı. Bu süreçte kilo verdim, vücudun yarısını bıraktım. Bundan sonra evde tedavi süreci başlayacak. 2-3 ay sürer. Hastanedeki tüm teçhizat eve taşındı" açıklamasını yapmıştı.

Yüzde iki yaşama şansım vardı