Cadde Z KUŞAGI’NIN YENİ İKONLARI

Z KUŞAGI’NIN YENİ İKONLARI

30.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rolling Stones’ta havalı bir çekim, Billboard’da övücü bir makaleyle gelen milyonlarca hayran! Bu formülün işlevini yitirmesinin 20’nci yılı! Sean Parker’ın Napster’la müzik dünyasında yaptığı sarsıcı değişimin ardına doğan nesil, kendi yıldızını farklı keşfediyor.

Z KUŞAGI’NIN YENİ İKONLARI

Medyada tek ismi duyulmayan rap yapan isimlere bayılıyor, tüm eserlerini, hayat hikayelerini ezbere biliyorlar. Z Kuşağı’nın büyük ilgi gösterdiği Küçükçiftlik Park’ta Future konserinin sahne önünden bildiriyorum.
Z Kuşağı için Future gibi bir ismi izlemek, büyük motivasyon olsa da organizatör Maximize, tarihin gördüğü en büyük rap line-up’ını kurarak, küçük çaplı bir Woodstock yapmış. Sagopa Kajmer, Anıl Piyancı ve Gazapizm gibi her şarkısı ezbere bilinen bu isimleri sevmekten öte, hayranlar... “Pop ikon kuşağı bitti” derken, medyada görünmeyen çok büyük bir rap ikon kuşağı oluşuyor.
Dizileri popüler yapıyorlar
Ülkenin belki de en uyanık sektörü diziciler de bunun farkında. Popüler dizilerin hepsinde rap şarkılar var. Figürler de müziğin kimliğine uygun, sözlerin içini dolduran nitelikte karakterler. Sanılanın aksine diziler rap’i değil, rap kültürü dizileri popüler yapmış.
Rap seven Z Kuşağı, rahat, dökük ve gösterişsiz giyinse de ayakkabıyla servetini gösteriyor. Spor markalarının özel tasarımlarını giyen de,
dünya modaevlerinin ‘ugly
shoes’ yani kaba spor ayakkabılarını giyen de mevcut...
Sahnedeki isimlere gelince! Onların şarkılarında acı ve kedere olduğu kadar lükse ve şatafata göndermeler var. Sözlerdeki mesajlarla Amerikalı meslek-taşlarına benzeseler de altın ve pırlanta olayını pek benimse-memiş bizimkiler.

Sarı Karnaval için geldi

Z KUŞAGI’NIN YENİ İKONLARI
Dünyanın her yerinde şubesi olsa da, en fazla İstanbul’a gelmeyi sevdiğini hep belirtir Spago operasyonel ortağı Alex Resnik. Ünlü şef restoranlarının mezarlığı haline gelen İstanbul’da sürekli büyüyen bir ivmeye sahip olma dinamiklerini, buradaki ekiple gözlemleyip, diğer restoranlarına da uygulamaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Yellow Carnaval için, sarı saatler partisinde rastlaştık. Arif Altunbudak’ın kurguladığı çarşambadan cumartesiye caz performanslarına ve Zeynep Bastık, Jabbar gibi isimlerle yemek sonrası başka bir ambiyans oluşmasına bayılmış!

İyilikle büyüyen lokanta
Z KUŞAGI’NIN YENİ İKONLARI
En yakınlarından gelen her kötülüğe rağmen ayakta kalmayı başaran Ayşe Tükürükçü’nün Hayata Sarıl’ı, günbegün büyüyor. Evsizlere iş ve yaşam imkanı sağlayan bu lokantada, öğleleri ücretli verilen yemek, akşamları kimsesizlere dağıtılıyor. Bu iyi kalpli işin büyümesi iş kadını influencer Ayşegül Uluç, sosyal medyadaki mahlasıyla ‘stylishtimes’ bir davet verdi. Radisson Batışehir ve Airpot Hotel şefleri Necati Özçelik ile Emre Öztop, lokantanın mutfağına girdi. Hayata Sarıl’ın bu ünlü desteklerinin ayda bir devam etmesi planlanıyor.