Cadde Zafer Algöz set ve sahne anılarını yazdı: Haşırt Dı Bilekbord

Zafer Algöz set ve sahne anılarını yazdı: Haşırt Dı Bilekbord

01.04.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

Bugüne dek pek çok tiyatro oyununda, dizide ve sinema filminde rol alan Zafer Algöz’ün, sahnede ve setlerde yaşadığı trajikomik anıları içeren 'Haşırt Dı Bilekbord' kitap raflardaki yerini aldı. Kitabın önsözünü ise Cem Yılmaz yazdı.

Zafer Algöz set ve sahne anılarını yazdı: Haşırt Dı Bilekbord

Kemal Sunal’la birlikte kamera karşısına geçtiği 'Saygılar Bizden' dizisinde yaşadıkları, 'vukuatlı' geçen Ağır Roman filminin çekimleri, A.R.O.G’un film ekibini gülme krizine sokan kamera arkası ve daha nicesi, Zafer Algöz’ün muzip üslubuyla 'Haşırt Dı Bilekbord' kitabında aktarılıyor.

Haberin Devamı

Öztürk Serengil, Kemal Sunal, Sadri Alışık, Cem Yılmaz gibi tüm Türkiye’yi güldüren isimlerle çalışan, dost sohbetlerinde bir araya gelen Algöz, onları hiç bilmediğimiz yönleri ile anlatıyor. Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Can Gürzap gibi usta tiyatrocularla yaşadıklarını okuyucu ile paylaşıyor.

ARKA KAPAK YAZISI

"Zafer Abimin bu yazılarını okurken gerçekten çok güldüm. Mal güzel. Müthiş bir zamanlama ile yazılmış performanslar gibiler. Bazen bu performanslara canlı tanıklık da ettim, çok şanslıyım. (…) Hem esnek hem beton gibi sağlam öyküler. Peki, hiç düşündünüz mü nedir bunun sebebi? Ben düşündüm.
İyi şeyleri ancak iyi çocuklar yapar.
Zafer Abim de hiç yaşlanmayan o iyi çocuklardandır."
Cem Yılmaz