Cadde 'Zeki Alasya’nın yaptığı iyiliği ölümünden sonra öğrendim!'

'Zeki Alasya’nın yaptığı iyiliği ölümünden sonra öğrendim!'

18.11.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

'Kardeşlerim' dizisinde 'Akif Atakul' karakterini canlandıran Celil Nalçakan, hayatıyla ilgili bilinmeyenleri anlattı. Nalçakan'ın oyuncu olmasına izin vermeyen babasını, 8 Mayıs 2015 tarihinde hayatını kaybeden Zeki Alasya'nın ikna ettiği ortaya çıktı.

Zeki Alasya’nın yaptığı iyiliği ölümünden sonra öğrendim

2006 yılında 'Sıla' dizisi ile oyunculuk kariyerine adım atan Celil Nalçakan, Sibel Arna'nın YouTube programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Elektirik teknisyeni olan babasının oyuncu olmasına izin vermediğini belirten Nalçakan, usta sanatçı Zeki Alasya sayesinde hayaline kavuştuğunu söyledi.

Zeki Alasya’nın yaptığı iyiliği ölümünden sonra öğrendim

"13 YILDA YAPAMADIĞIM ŞEYİ 13 SANİYEDE YAPTI"

Ailemden gizli TÜRVAK burs sınavına girdim ve kazandım. Babam öğrendiğinde beni okuldan almaya geldi. Tam merdivenlerden inerken Zeki Alasya ile karşılaştık. Babama ‘Feridun Bey sizin oğlunuz oyuncu. İzin verirseniz şimdi yapar, siz de bunun tadını çıkarırsınız. Vermezseniz siz terk-i diyar ettiğinizde yapacak’ dedi. Babam anında ‘Peki’ dedi. Benim 13 yılda yapamadığım şeyi Zeki Baba 13 saniyede yaptı.

Zeki Alasya’nın yaptığı iyiliği ölümünden sonra öğrendim

"ZEKİ BABA 'BEN ÖDEYECEĞİM AMA ÇOCUĞA SÖYLEMEYECEĞİZ' DEMİŞ"

Celil Nalçakan, bursunun yarısını Zeki Alasya tarafından karşılandığını ise sanatçının vefatından sonra öğrendiğini açıkladı.

Zeki Alasya vefat ettikten çok sonra öğrendiğim bir gerçek var. Okula yüzde 100 bursla kabul edildiğini zannediyordum. Meğer yüzde 50 burs kazanmışım. Zeki Baba 'Yüzde 50’sini ben ödeyeceğim ama bu çocuğa söylemeyeceğiz' demiş. Keşke bir izin olsa da beş saniyeliğine yanına gidip elini öpebilsem.

Zeki Alasya’nın yaptığı iyiliği ölümünden sonra öğrendim

22 Nisan 2015'te karaciğer rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan Zeki Alasya, 8 Mayıs 2015'te 72 yaşında hayatını kaybetmişti. Cenazesi 10 Mayıs 2015'te Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilmişti.