Cadde Zeki Müren şöleni

Zeki Müren şöleni

06.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zeki Müren şöleni

Zeki Müren şöleni

MİLLİYET'in 25 yıldır düzenlediği "Yılın En Sevilen 10 Şarkısı" konseri önceki gece yapıldı. Son yılların bu en görkemli müzik olayında yalnızca Zeki Müren'in şarkıları söylendi.
Geçen yıl kaybettiğimiz Sanat Güneşi'nin anıldığı bu anlamlı geceye yıldız yağdı. Sahneye çıkıp Müren'in o unutulmaz eserlerini seslendirenler arasında kimler yoktu ki. Senelerce aynı sahneleri paylaştığı yakın arkadaşları Müzeyyen Senar ve Perihan Altındağ Sözeri. Ölümünden hemen önceki televizyon programında birlikte olduğu Muazzez Ersoy. En sevdiği sanatçılar arasında yer alan Muazzez Abacı. Müzik hayatı içinde çok yakın olduğu Gönül Yazar ve öğrencisi olan Yıldırım Bekçi.
Unutulmaz konserin sürpriz konuğu ise pop müziğin süperstarı Ajda Pekkan'dı. Tıpkı Muazzez Ersoy gibi vefatından az önce Zeki Müren'in yanında olan Pekkan bu muhteşem konsere koşa koşa geldi. Konserin finali de görkemli oldu. Tüm sanatçılar ve sunucu Mustafa Yolaşan birlikte sahneye çıkarak "Nazlı Bir çiçek Gibi" adlı şarkıyı söyledi. Muhteşem koro davetlilerce dakikalarca alkışladı.

* ESKİDEN spor salonu olan Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı tarihi günlerinden birini yaşadı. İki bin davetli bu görkemli salonu doldurdu.
* Konsere katılan sanatçılara ödülleri Milliyet Gazetesi Murahhas Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Doğan Heper, İcra Kurulu üyeleri Dinç Üner ve İbrahim Sezer'le Halkla İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Şadan Yolaşan tarafından verildi.
* Anlamlı gecenin en çok yorulan insanları hiç kuşku yok ki Şadan Yolaşan'la yardımcısı Cahit Tekindor'du. Haftalardır hazırlık yapan Yolaşan'la Tekindor konserin başarıyla tamamlanmasının ardından derin bir oh çekti.
* Konsere katılan sanatçılar, saz ustaları ve koro elemanları kuliste en iyi şekilde ağırlandı.
* Emel Sayın rahatsızlanınca konsere katılamadı. Bu edenle Sayın'ın okuyacağı şarkıyı Mustafa Yolaşan seslendirdi.
* Taşbebek Gönül Yazar sahneye hasta hasta çıktı. Ünlü şarkıcı yaptığı esprilerle davetlileri güldürdü.
* Muazzez Ersoy'la Muazzez Abacı başka yerlerde sahneye çıktıkları için şarkılarını seslendirip, Lütfi Kırdar'dan ayrıldı. Bu yüzden görkemli finale katılamadı.
* Muazzez Abacı'yı bu anlamlı gecede yalnız bırakmayanlar arasında kızı Saba'yla terzisi Canan Yaka da vardı.
* Konserin organizasyonu dört dörtlüktü. Davetliler kapıda karşılandı ve görevlilerce yerlerine götürüldü.
* Sadeliğiyle dikkat çeken sahnenin üzerindeki dev perdede önce Zeki Müren'le ilgili bir film gösterildi, ardından sahnede şarkı söyleyen sanatçıların görüntüleri yansıtıldı.