Cadde Çalışanlardan yapımcıya uyarı

Çalışanlardan yapımcıya uyarı

13.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Yasak Elma’nın setindeki taciz iddiaları nedeniyle geçirdiği soruşturmadan takipsizlik çıkan Talat Bulut’un, diziye geri dönmesine sektör çalışanları tepki gösterdi ve yapımcı Fatih Aksoy’u uyardı.

Çalışanlardan yapımcıya uyarı

Talat Bulut, ‘Yasak Elma’ dizisindeki kostüm asistanı Özge Şimşek’i taciz ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanması üzerine sinema ve dizi sektörü çalışanları bildiri yayınladı. Çalışanlar, “Sektörümüzde kadınlara yönelik taciz, mobing ve istismar olayları yaşandığını uzun yıllardır biliyoruz. Bu konuda derin bir sessizliğin ve çaresizliğin egemen olduğu setlerimizden yıllar sonra cesur bir ses çıktı. Tacize maruz kalan kadının başına geleni anlatması oldukça zordur. Dışlanmaktan, suçlanmaktan, ciddiye alınmamaktan ve aşağılanmaktan korkar” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Gözden geçirilsin’

Fatih Aksoy’un yeni sezon için oyuncuyla çalışmaya devam etme kararına ise sektördekiler, “Bu cezasızlık kararı tacize uğrayan binlerce kadının cesaretini kıracak. Fatih Aksoy’dan ve diziyi yayınlayan FOX yönetiminden Talat Bulut’un devam etme kararını tekrar gözden geçirmesini istiyoruz. Çünkü her gün onlarca kadının tacize uğradığı, tecavüz edildiği ve öldürüldüğü ülkede bir yerden başlayıp taşın altına elimizi koymanın zamanı geldi” diyerek uyarıda bulundu.