Cadde 'Moda hayatımın kalbinde'

'Moda hayatımın kalbinde'

27.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

DeFacto için koleksiyon hazırlayan Buse Terim, “Moda üzerine yazmaktan, trendleri takip etmekten ve bunları paylaşmaktan zevk alıyorum” dedi

Moda hayatımın kalbinde

Marka için hazırladığınız kapsül koleksiyon nasıl tepkiler alıyor?

Haberin Devamı

Çok güzel. Yola çıkarken, kadınların öne çıkan trendleri, dünya modasıyla aynı renk ve kesimleri bulabilecekleri bir koleksiyon olmasını istedik. Nasıl şık göründüklerinin sorulacağı, aynı zamanda “Gerçekten bu fiyata mı aldın?” diye şaşırtacakları ürünleri sunabilmeyi hayal etmiştim. Sonuç da öyle oldu. Şimdi bu iş birliğinin sonuçlarını alıyoruz.

Tasarım süreci nasıl gelişti?

Sonbahar - kış koleksiyonu için üç ay çalıştık. Benim işim, hangi trendlerin öne çıkacağını öngörmek ve kadınların neyi daha çok beğeneceğini bilmek. Fashion Institue of Technology’de bunun eğitimini aldım. Benim de severek giyeceğim, her kadının gardırobunda olması gereken parçalardan yola çıktım. 70’lerden ilham alarak hazırladığım koleksiyonumuzda siyah deri parçalar, püsküller ve ekose gömlekler var.

Haberin Devamı

Aynı zamanda markanın yüzü oldunuz. Reklam filmlerinde, billboardlarda yer almak nasıl bir duygu?

Buse Terim For DeFacto Koleksiyonu için ilk kez bir reklam filminde rol aldım. En az tasarımlar kadar uzun bir hazırlık süreci geçirdik. Markayla iş birliği yaparken samimi bir iş ortaya koymayı arzu etmiştik. Öyle de oldu. Reklam filmini ilk önce ailemle izledik ve her zamanki Buse gibi göründüğüme karar verdik. Tabii billboardlarda kendimi görmek de güzel.

Moda ve tasarım hayatınızın neresinde duruyor?

Tam kalbinde! İnsanın sevdiği işi yapması kadar güzel bir şey yok. Giyinmekten, moda üzerine yazmaktan, trendleri herkesten önce takip etmekten ve bunları diğer kadınlarla paylaşmaktan çok zevk alıyorum.

Moda pazarlama ve satın alma eğitimi aldınız. Bilinçli bir tercihti değil mi?

Modaya ilgim çocukluğumdan bu yana vardı ama ilk başta iş olarak düşünmemiştim. Bu nedenle Amerika’ya Miami Üniversitesi’nde İşletme okumaya gittim. Ancak ilk senenin sonunda Fashion Institute of Technology New York’ta moda pazarlama ve yönetimi okumaya başladım. Üniversitede, blog’umu tamamen hobi olarak yazmaya karar verdim. Mezun olduktan sonra Burberry, Dolce&Gabbana ve Ralph Lauren gibi markalarda staj yaptım. Türkiye’ye döndüğümde hobi olarak başladığım moda blogger’lığını daha profesyonel bir boyutta yapmak üzere çalışmaya başladım.

Haberin Devamı

‘Eşim en yakın arkadaşım’
Evlilik hayatınızı değiştirdi mi?
Evlilik hayatımı iyi yönde çok değiştirdi. Eşim (Volkan Bahçekapılı), hayattaki en yakın arkadaşım. Onunla birlikte hayatı paylaşmak beni her anlamda olumlu etkiliyor.
Bir dönem babanız Fatih Terim’i giydiriyordunuz, hâlâ devam ediyor musunuz?
Babamın aslında profesyonel bir yardıma ihtiyacı yok. Çok şık ve iyi giyiniyor. Ben de hâlâ sorduğunda fikrimi söylemekten çok mutlu oluyorum.
‘Yeni heyecanım YouTube kanalım’
“Yeniliklere karşı doğal bir eğilimim var sanırım... Moda konusundaki yenilikleri ve kendi fikirlerimi paylaşayım diye yola çıktım. Instagram ilk çıktığında blog kadar ciddiyetle sarıldım işe. Moda ve lifestyle temalı Instagram hesabım 1 milyon
100 bin takipçiye ulaştı. Son heyecan-larımdan biri de YouTube kanalım. 3 ayda 60 bin takipçi ve 2 milyon görüntülenmeye ulaştı. Yeni medyanın her alanında olmaya çalışıyorum.”