Cadde Couture haftasına Uzakdoğu finali

Couture haftasına Uzakdoğu finali

29.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Versace ile açılışı yapılan Paris’teki ‘Haute Couture Moda Haftası’, Pekinli tasarımcı Guo Pei’nin defilesiyle noktalandı. Modacının geleneksel Asya desenlerinden oluşan koleksiyonu podyuma farklı bir renk katmayı başardı

Couture haftasına Uzakdoğu finali

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen moda takviminin en prestijli olayı ‘Haute Couture Moda Haftası’ dün itibariyle kapılarını kapadı. Kişiye özel tasarımları kapsayan couture koleksiyonlar binlerce dolarlık fiyatlarıyla lükse vurgu yaparken, milyon dolarlık isimler defilelerin ön sıralarındaydı.

Haberin Devamı

Pudra renkler ön planda

Versace ile açılış yapan moda haftası Çinli tasarımcı Guo Pei’yle kapılarını kapattı. Aynı gün gerçekleşen defileler arasında Zuhair Murad, Valentino, Viktor Rolf ve Jean Paul Gaultier de yer aldı. Lübnan’dan çıkıp adını tüm dünyaya duyuran Haute Couture’ın ikonikleşmiş ismi Zuhair Murad, dramatik etkiler taşıyan koleksiyonuyla sahnedeydi. Pudra renklerin hakim olduğu koleksiyonda, iç gösteren şifon kumaşlar, transparan parçalar, tül detaylar ve tüm feminenliği ile dantel ön plana çıktı. Defilede hemen hemen her parça, metal kemerlerle kombinlenedi. Modeller, saç ve makyajlarıyla beğeni topladı.

Asya desenleri

Haftanın kapanışını yapan Pekin çıkışlı modacı Guo Pei, etnik kökeni ve kültürünü koleksiyonlarına yansıtmaya bayılan isimlerden. Metropolitan Sanat Müzesi yararına yapılan Met Gala’da Rihanna’nın unutulmaz sarı kürk detaylı kuyruklu elbisenin yaratıcı Guo Pei, 500 bin sterlinlik kıyafeti 2 yıl içinde hiç makina kullanmadan yapmasıyla da adından uzun süre söz ettirmişti. Hemen hemen her koleksiyonunda geleneksel Asya desenlerinden yararlanan Pekinli modacı, bu kez de geleneği bozmadı. Saten ve püskül kreasyonunun temel detaylarını oluştururken, podyumda deyim yerindeyse Uzakdoğu esintisi yaşandı. Tasarımcı, koleksiyonda yine sarı rengi tercih etti.

Haberin Devamı

Geleneksel Asya desenlerinden yararlanan Pekinli modacı Guo Pei’nin koleksiyonunda podyumda adeta Uzakdoğu esintisi yaşandı.

Sahnede Picasso!

Amsterdam merkezli moda evi Victor Rolf, kıyafetten çok sanat eseri görünümlü tasarımlarıyla podyumdaydı. Picasso’un heykelini andıran kombinler, yakın tarihin en radikal sanat hareketine göz kırparken, Viktor Horsting ve Rolf Snoeren bir kez daha modanın sınırlarını test etti. Tamamen beyaz parçalarla hazırlanan koleksiyon, markanın imzası haline gelen siyah rozetlerle tamamlandı. Doğal bırakılan saçlar ve makyaj, sıradışı koleksiyonu maskeleyen dramatik bir görünüm kazandırdı.

Couture haftasına Uzakdoğu finali

‘Güçlü kadın’ teması

Fransız moda tasarımcısı Jean-Paul Gaultier, Paris’in ikonik diskosu Le Palace’i podyuma taşıdı. Ellerinde şampanyalarla podyuma çıkan modeller, dinamik bir podyum geçişine imza attı. Sanatçı tablolarını anımsatan renk blokları, güçlü ama gösterişli kadının tasvir edildiği koleksiyona hareket kattı. İpek örgü ve püsküllerle detaylandırılmış röpteşambırı andıran ceketler, beyaz marabu tüyünden yapılmış maskülen takımlar, bağcık detaylı tek omuz üstler, geçtiğimiz sezonun trendi mayoyu andıran saten pelerinle detaylandırılmış kombin defilenin en beğenilenlerindendi.

Couture haftasına Uzakdoğu finali