Cadde Dekorasyon işini sevdim

Dekorasyon işini sevdim

13.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elif Dürüst, dekorasyonun püf noktalarını verdi: ”Yaşam alanınızdaki beklentilerinizi belirleyip, zevkinizle harmanlayın. Sadelik, her zaman önceliğim”

Dekorasyon  işini sevdim

Özel mimarların ve tasarımcıların hazırladığı konsept ve tarz sahibi ürünlere ev sahipliği yapan Altıncı Cadde, trendleri ilk günden yakalayan markalardan biri. “Hem internetten, hem de mağazalarımızdan müşterilerimize ulaşmak ve tarz sahibi evler yaratmaya devam etmek istiyoruz” diyen Elif Dürüst, CADDE’ye konuştu.

Haberin Devamı

Röportaj öncesi yaptığım çalışmalara dayanarak soruyorum. Eğitim konusunda dur durak demeden kendinizi geliştirmenizi takdir ettim. Sizin ağzınızdan da dinleyebilir miyiz eğitim öykünüzü?

Notre Dame de Sion’u bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi’nde ‘İngilizce İktisat’ eğitimi aldım. Daha sonra ‘Finans’ yüksek lisansı yaptım. Ancak her zaman psikoloji ve felsefeye meraklıydım. Beyoğlu Karşı Sanat’ta İskender Savaşır’ın felsefe, Yavuz Erten’in psikanaliz kurslarına iki yıl devam ettim. Daha sonra tekrar üniversite sınavına girip ‘Psikoloji’ yüksek lisansı yaptım. .

Sahibi olduğunuz ‘Altıncı Cadde’ gün geçtikçe büyüyor. Konseptinizden bahseder misiniz?

Konsept ve tarz sahibi ürünleriyle Türkiye’de benzeri bulunmayan bir oluşum. Müşterilerimizi her yerde rastlayamayacakları özel ve ithal tasarımlarla buluşturarak, yaşam alanlarının özel olduğunu hissettirmek istiyoruz. Geçen yıl içerisinde biri İstanbul Trump Towers Alışveriş Merkezi’nde, ikisi Bodrum’da olmak üzere üç mağaza açtık. Dördüncü mağazamızı da geçen aylarda Nişantaşı’nda hayata geçirdik.

Haberin Devamı

Özel ve ithal ürün dediniz. Fiyat politikası hakkında da bilgi verir misiniz?

Mağazalarımıza ve sitemize gelen müşterilerimiz genellikle şaşkınlık yaşıyor. Çünkü son derece kaliteli ürünleri ulaşılabilir fiyatta satışa sunuyoruz.

Hedef kitleniz kimlerden oluşuyor?

Evini seven ve evinin de en az kendisi kadar özel olduğunu düşünen herkes hedef kitlemiz aslında... Tarz sahibi detaylardan hoşlanan, evinde vakit geçirmeyi seven, dekorasyonda konforu ve şıklığı bir arada arayan tutkunlarla buluşuyoruz.

Evi dekore etmenin püf noktaları neler?

Ev ve dekorasyon modası da zamanın hızına ayak uydurmuş durumda. Yeni ürün alırken çok uzun süreli kullanım kriteri yerini farklı ve güzel tasarımlara bırakıyor. Ama ev dekore ederken en önemli püf noktası bence, yaşam alanlarınızdaki beklentilerinizi belirleyip bu beklentileri kendi zevkinizle harmanlamak. Bir tarz yaratabilmek için yaşadığınız mekanı sevmeniz ve ufak dokunuşlarla büyük değişiklikler yakalayabilmeniz önemli.

Haberin Devamı

Siz de evinizdeki sık sık değişiklik deneyip, dekorasyon yapar mısınız?

Evet, yapıyorum. Kendimi bildim bileli dekorasyona ilgim vardır. Bu işi çok sevdim. Merakımı işimle birleştirebildiğim için de kendimi şanslı görüyorum. Evde vakit geçirmeyi çok seviyorum, bu yüzden benim için en önemlisi rahat ortam olması… Bu nedenle dekorasyonda da sade ve konforlu tasarımları tercih ediyorum.

‘YASEMİN’LE ARAMIZDAGÜÇLÜ BİR BAĞ VAR’
Kızınız Yasemin artık genç kız. İlişkiniz nasıl? Elif Dürüst’e anneliği sorsam ne söyler?
Yasemin 15 yaşında. Aramızda güçlü ve sağlam bir bağ var. Anne olmak bir kadının yaşam anlayışını tümüyle değiştiriyor. Kendinden önce başkasını düşünmeyi elzem kılıyor. Kadını, kendinden ibaret olmaktan kurtarıyor. Dünyaya bir can getirmenin diğer bütün başarıları aşan bir yönü olduğunu hissettiriyor. Çocuk sahibi olmak tüm çocuklara karşı duyarlı olmayı da beraberinde getiriyor.
İş ve ev arasında seyreden yoğun bir tempo var. Bir gününüz nasıl geçiyor?
Altıncı Cadde’nin çok büyük bir ekibi var. Ben de ekipteki herkesle, ürün seçiminden, fiyatlandırılmasına, depo sürecinden, müşteriye ulaştırılmasına kadar hemen her ayrıntıyla ilgilenmeye çalışıyorum. O yüzden vaktimin çoğu burada geçiyor. Kızım Yasemin, akşam üstü eve geldiğinde de onunla aynı zamanda evde bulunmaya özen gösteriyorum. Kız kardeşimle yakın oturmak da büyük bir şans, sık sık birbirimize vakit ayırabiliyoruz.
Sosyal sorumluluk projelerine destek veriyorsunuz. Sizce Türkiye’de hangi alana daha ağırlık verilmeli?
Özellikle kadınların ve çocukların eğitimlerine katkı sağlamak lazım. Son yıllarda işlenen vahşi kadın cinayetlerinden kaynaklı kadına yönelik şiddete karşı projeye ihtiyacımız var. Kadınların ekonomik özgürlüklerini ele almaları da çok önemli.
‘Siyah rengi seviyorum’
Giyim tarzınızla her zaman beğeni topluyorsunuz. Moda sizin için ne ifade ediyor? Şık olmanın kuralları nedir?
Moda insanın kendi içinde bulunduğu ruh halini dışarıya yansıtması bence. Renk ve tasarım değişiyor ama sanırım en çok siyah giymeyi seviyorum. Renk olarak kendi manasının ötesinde nasıl taşırsanız öyle bir etki yarattığı için galiba…
Bu yazki planınız nedir?
Hem iş hem tatil diyerek, Altıncı Cadde’nin Bodrum’daki mağazalarıyla da yakından ilgilenmek için sık sık Bodrum’da olacağım.
‘Eğitimin yaşı yok’
Kız kardeşiniz Şirin Yalçın’la kurduğunuz Aralık Derneği hakkında da bilgi verir misiniz?
Psikolojiye olan ilgimle, bilgi birikimim sayesinde, akademik alandaki arkadaşlarım ve kız kardeşim Şirin Yalçın’la derneği kurduk. Aralık Derneği, etkinliklerini ve sosyal sorumluluk projelerini başarıyla sürdürüyor. Eğitimin yaşı yok. Bu kapsamda sanat tarihi, felsefe, ve resim gibi birçok alanda seminer ve kurs düzenleyerek her yaşta eğitim almayı düşünenlere katkı sağlıyoruz.