Dünya Kupası "Bu Dünyadışı hezimet"

"Bu Dünyadışı hezimet"

09.07.2014 - 10:00 | Son Güncellenme:

Brezilya'nın Almanya karşısındaki 7-1'lik hezimeti dış basında büyük yankı buldu. Tüm dünya bu skor ile şaşkına döndü.

Bu Dünyadışı hezimet

SUN VE MİRROR'UN MANŞETİ: "BU DÜNYADIŞI HEZİMET"

İngiliz gazeteleri Brezilya'nın hezimeti haberini bugün birinci sayfalarından verdiler.
Ünlü ekonomi gazetesi Financial Times, ev sahibi Brezilya'nın Dünya Kupası'ndaki başarısızlığına manşetten dikkat çekerken internet sitesinde Brezilya hezimeti için "Dünya Kupası'nda Dehşet Şovu" yorumunu yaptı.
The Daily Telegraph, "Brezilya'nın Rüyası Hayal kırıklığı İle Bitti" başlıklı birinci sayfa haberinde Brezilya'nın üzüntüsünü belirten gözlerinden yaşlar akan bir Brezilyalı taraftarın resmini büyüttü.
The Guardian, "Almanya, 7-1'lik hezimetle ev sahibinin kalbini kırdı" başlıklı haberinde Brezilya'da yaşanan dehşete dikkat çekti.
The Independent "Brezilya'yı mı seyrediyoruz? Dünya Kupası Tarihinin En Şok Edici Sonucunda Ev sahibi Almanya'ya 7-1 yenildi" başlığını kullandı.
Brezilya'nın aşağılandığını vurgulayan The Sun, "Bu Dünyadışı hezimet" manşetli haberinde Brezilya'nın futbol tarihinde en küçük düşürücü yenilgisini aldığına dikkat çekti.
Daily Mirror da Sun gibi, "Bu Dünyadışı Hezimet" manşetini attı.
Daily Star, "Sambaargh" manşetli haberinde Low'un müthiş futbolcularının evsahiplerini katlettiklerini yazdı.
Daily Mail, "1-7" manşetli haberinde Alman futbolcuların sonuçta insan olduklarına işaret etti.
Metro, "1-7!" manşetli haberinde "Das Booted" (Tekmelendiler)) başlığını atarken Almanya'nın Brezilya'yı paramparça ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

BREZİLYA BASINI

Brezilya basını, 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Almanya'ya 7-1'lik skorla yenilerek elenmelerini, "Tarihin en büyük utancı" başlıklarını attı.

Tarihi mağlubiyetten sonra basında yer alan ifadeler şöyle;

O GLOBO: Utançların utancı. katledildi, ezildi, yok edildi. Brezilya, Almanya karşısında tarihinin en kötü sonucunun acısını çekiyor.
FOLHA DO SAO PAULO: Katledildiler. Mineraço (Tarihi Maracanaço yenilgisine atfen) Evinde kupa kazanmaya yeltenen Brezilya bir kez daha aşağılandı.
LANCE: Tarihin en büyük utancı

ALMAN BASINI ZAFER SARHOŞU

Almanya'nın 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında evsahibi Brezilya'yı 7-1 yenerek finale yükselmesi, ülke basınında geniş yer aldı.

Haberin Devamı

Bild gazetesi, 10 sayfasını Alman Milli Takımı'nın tarihi başarısına ayırdı. İlk sayfaya ''Kelimesiz'' manşetini atan ve karşılaşmanın skorundan başka bir şeyin yer almadığı gazete, tam sayfa Toni Kroos ve Sami Khedira'nın sevinç fotoğrafına yer verdi.

Brezilya karşısında atılan her gole birer sayfa ayıran ve gollerin hikayesine yer veren gazetenin iç sayfasındaki haberinin başlığı, "90 dakika 7 gol, sonsuzluk için bir galibiyet'' oldu. ''İnanılmaz, muazzam, harika'' ifadeleri kullanılan haberde, bu galibiyeti anlatmak için sözlerin yetersiz olduğu belirtildi.

Bir diğer haberde de ''Bizim sevincimiz Brezilya'yı ağlatıyor'' başlığı kullanılarak ''Çimdikle beni. İnanamıyorum. Rüya mı görüyorum? Hayır'' ifadelerine yer verildi.

Ayrıca gazete, okuyucularına, 2014 Dünya Kupası'nın yarı finalinde Brezilya'ya karşı dünya kupalarındaki 16. golünü kaydederek en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçen Miroslav Klose'nin posterini dağıttı.

Die Welt Kompakt gazetesi de Almanya'nın Brezilya karşısında aldığı galibiyeti okuyucularına ''Yedinci mucize'' başlığıyla duyurdu. Almanya'nın 7-1'lik skorla sahadan süpürdüğü Brezilya'yı üzüntüye düşürdüğü belirtilen haberde, Löw'ün ve henüz taçlarını giymemiş kahramanların şampiyonluğuna, bir adım kaldığı ifade edildi.

Berliner Morgenpost ise ''Belo Horizonte mucizesi'' başlığını kullanarak atılan tüm gollerin fotoğraflarını ilk sayfadan verdi. Almanya'nın tarihi maça Dünya Kupası'nın evsahibi takımı Brezilya'yı 7-1 mağlup ettiğine dikkat çekilen haberde, Almanya'nın final sevinci yaşadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Berliner Kurier gazetesi, ''Berlinliler bu gazeteyi torununuz için satın alın'' başlığını kullanılarak, ilk sayfada Alman futbolcularının sevinç fotoğrafına yer verdi.

Gazetenin iç sayfasında da ''Bu rüya değil! Bu rüya futboldu'' başlığıyla Almanların Dünya Kupası'nda yarı finalde aldığı galibiyeti duyurdu.

MESUT YİNE TÜRKÇE KÜFÜR ETTİ! İŞTE O ANLAR...





Yazarlar