Dünya Kupası ‘Finale kadar gider’

‘Finale kadar gider’

19.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet’e konuşan MHK Başkanı Zekeriya Alp, Brezilya-Meksika karşılaşmasındaki yönetimiyle alkış toplayan Cüneyt Çakır’a övgü yağdırdı, “Kariyerinin en iyi maçını yönetti. Politik oyun olmazsa Çakır ve arkadaşları finale gider” ifadelerini kullandı

‘Finale kadar gider’

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, Brezilya-Meksika maçında çok başarılı bir performans sergileyen Cüneyt Çakır ve yardımcılarına övgü yağdırdı.
Milliyet’e konuşan Başkan Alp, Dünya Kupası’nda 40 yıl sonra bir Türk hakemin düdük çaldığını hatırlatarak, “Cüneyt Çakır sıfır hataya yakın bir maç yönetti. Çakır ve arkadaşları politik bir oyun olmadığı taktirde finale kadar gidebilirler” diye konuştu.

‘Ekip ruhunu gösterdiler’
Cüneyt Çakır’ın bugüne kadar uluslararası maçlarda ortaya koyduğu performansı Brezilya-Meksika karşılaşmasında daha da üst seviyeye taşıdığına dikkat çeken Zekeriya Alp şöyle devam etti:
“Bugüne kadar yönettiği maçların en iyisiydi. Daha nasıl yönetsin... Çakır ve arkadaşlarını gönülden kutluyoruz. 20 yıllık emeğin karşılığını bu maçta aldı bence Çakır. Tabii ki bunun temelinde ekip ruhu ve dayanışma yatıyor. Ekip ruhunu sahaya çok iyi yansıttılar. 1-2 ufak hatanın dışında çok başarılı oldular. Saha paylaşımları harikaydı. Çalışmalarının, alın terlerinin karşılığını aldılar. Ülke olarak onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Temennimiz finale kadar kadar gitmeleridir. Politik bir tutum olmadığı sürece önleri açık, şansları da bana göre çok yüksek. Final yollarının açık olduğunu düşünüyorum.”
MHK Başkanı, Cüneyt Çakır’ın maçın hemen başında otoritesini oyunculara kabul ettirdiğini de dile getirdi. Çakır’ın yüksek kondisyonuyla topun oynandığı her bölgeye koştuğunun altını çizen Zekeriya Alp, “Dikkat edilirse kararlarına oyunculardan hiçbir tepki gelmedi. Ayrıca oyuncularla diyaloğu da üst seviyideydi. Hakem-futbolcu ilişkilerinin nasıl olacağını herkes gördü. Brezilya-Meksika maçı bu anlamda bizim futbolcularımız için mükemmel bir örnektir. Hiçbir karara itiraz etmeyen iki takım oyuncularını izledik. Doğrusu da budur” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Benim notum 8.6’

MHK Başkanı Zekeriya Alp’e, “Maçın gözlemcisi siz olsaydınız Cüneyt Çakır’a kaç puan verirdiniz?” diye sorduk. Önce yanıt vermek istemeyen Alp, ısrarımız karşısında bizi kırmadı, “8.6 verirdim” dedi.

Babacan: Harikaydı

Dünya Kupası’nda görev alan ilk Türk hakem Doğan Babacan, Cüneyt Çakır’ın çok başarılı bir yönetim sergilediğini dile getirdi. Almanya’da 1974 yılında düzenlenen kupada düdük çalan Babacan, “Cüneyt Çakır son derece güzel bir maç yöneterek beni, ailesini ve bütün Türkiye’yi gururlandırmıştır. 40 yıl önceki heyecanı yaşadım. Çakır sergilediği bu harika performansla Dünya Kupası boyunca inşallah tekrar görev alacak. Bir Türk hakeminin Dünya Kupası gibi büyük bir organizasyonda böylesine iyi maç yönetmesi ülkemiz hakemliği için de çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tam puan verdiler

Brezilya medyası, Cüneyt Çakır’ın performansına tam not verdi. Karşılaşmadan sonra ESPN, Band ve Globo SportTv’nin programlarında en az konuşulan konu hakem ve kararlarıydı. Marcelo’nun yerde kaldığı pozisyona en geniş yer veren kanal Globo SportTv oldu. Selecao isimli programda yer alan yorumcular, Marcelo’nun hareketi abarttığını ve pozisyonun penaltı olmadığını ifade etti.
Brezilya kanalı ayrıca Fred’in, Hırvatistan maçında yerde kaldığı pozisyon ile Marcelo’nun yerde kaldığı anı yan yana getirdi. İki pozisyon kare kare incelendi. Programın yorumcusu Mauricio Noriega, Fred’e temas olduğunu belirtirken, Marcelo’nun pozisyonundaki “devam” kararı için “doğru” dedi.