Dünya Kupası Poll: Cüneyt Çakır FIFA kurbanı

Poll: Cüneyt Çakır FIFA kurbanı

10.07.2014 - 11:14 | Son Güncellenme:

Arjantinli Demichelis ve Hollandalı Indi'nin çok daha erken sarı kart görmeleri gerektiğini söyleyen İngilizler'in efsane hakemi Graham Poll, "Harika" dediği Cüneyt Çakır'ın FIFA kurbanı olduğunu dile getirdi.

Poll: Cüneyt Çakır FIFA kurbanı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

İngiltere'nin gelmiş geçmiş en önemli hakemlerinden biri olarak gösterilen Graham Poll, Cüneyt Çakır'ın Hollanda-Arjantin karşılaşmasındaki performansını değerlendirdi.

Daily Mail gazetesindeki köşesini dün Dünya Kupası yarı final maçını yöneten Türk hakeme ayıran Poll, Cüneyt Çakır'ı hem övdü hem de yerdi. "Cüneyt Çakır harika bir hakem" ifadesini kullanıp, sarı kart pozisyonlarıyla ilgili eleştiriler getirdi.

Graham Poll şu ifadeleri kullandı: "Bir diğer maç ve yine harika bir hakemin zayıf bir performans ortaya koyması... İlk olarak Wesley Sneijder'in aşil tendonuna çok sert bir müdahale vardı ve burada Demichelis'e bir uyarı gerekiyordu. Dakikalar sonra Bruno Martins Indi'nin Lionel Messi'ye girişi de böyleydi ama yine sarı kart yoktu.

Haberin Devamı

Cüneyt kurallara bağlı ve müsamaha göstermeyen bir hakem. Old Trafford'da, Nani'nin kırmızı kartla oyundan atılması bunun göstergesiydi. FIFA bu turnuva için hakemlere 'kartınızı az kullanın' talimatı verdiğini inkar ediyor. Ancak benim gördüğüm, hakemler FIFA kelepçesi ile maçları yönetiyor ve kırmızı-sarı kartlarını yerinde kullanmaları kısıtlanıyor. Daha da çok sakatlıklarla karşılaşabiliriz ve final maçı da göz yumulan bu sert oyundan dolayı mahvolabilir."

İTALYAN BASINI!

2014 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hollanda-Arjantin maçını yöneten Türk hakem Cüneyt Çakır'ın performansı, İtalyan spor basınınca iyi bulundu.

La Gazzetta dello Sport'un haberinde, finale çıkma mücadelesi veren iki takımın yaptığı zorlu karşılaşmada çok sayıda müdahalenin olduğu ama bunun asla kötü olmadığı ifade edilirken, 37 yaşındaki Çakır'ın kartlarına az başvurduğu belirtildi. Maçın ilk yarısında Sneijder'e faul yapan Arjantinli Demichelis'in ve Messi'ye faul yapan Hollandalı Martins Indi'nin sarı kart görmeyi hak ettikleri ifade edildi.

Müsabakada çok fazla tartışmalı pozisyonun olmadığı belirtilen haberde, Çakır'ın yardımcılarının da iyi iş çıkardığı kaydedildi.

Corriere dello Sport gazetesi ise Çakır'ın herhangi bir problem olmadan karşılaşmayı yönettiğini belirterek, hakeme 6,5 notunu verdi.

Haberin Devamı

Tuttosport gazetesinde de Arjantin ile Hollanda arasındaki zorlu maçta, Çakır'ın hemen hemen hiç hata yapmadığı ifade edilirken, Türk hakeme 6 notunu verildi.