Cadde Ebru Ünlü: ‘Birinin kötüyü oynaması gerekiyor’

Ebru Ünlü: ‘Birinin kötüyü oynaması gerekiyor’

01.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Söz’ dizisinde Şükran karakteriyle Star TV’de ekrana gelen Ebru Ünlü, “Kötü ne kadar güçlü ve zorlayıcıysa, iyilerin mücadelesi de o kadar güçlüdür” şeklinde konuştu

Ebru Ünlü: ‘Birinin kötüyü oynaması gerekiyor’

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisinde Beren Saat’in canlandırdığı ‘Kösem Sultan’ın cariyesi ‘Eycan’ı oynayan Ebru Ünlü, şimdilerde ‘Söz’deki performansıyla adından söz ettiriyor. Kötü bir karaktere hayat veren oyuncu, gelen tepkilerin bazen sınırları aşmasından şikayetçi!

Haberin Devamı

- Dizide kötü bir karakteri canlandırıyorsunuz. Rol için ne gibi hazırlıklar yaptınız?
Dünya görüşüme tamamen ters bir kötüyü canlandırıyorum. Askerlerimizin mücadelesini anlatabilmek için birinin kötüyü oynaması gerekiyor. Timdeki arkadaşlarım gibi ben de görevimi yerine getiriyorum. Öyküye buradan hizmet ediyorum. Kötü karakterin gücü, her zaman iyi karakteri besleyen bir unsurdur. Kötü ne kadar güçlü ve zorlayıcıysa, iyilerin mücadelesi de o kadar güçlüdür. Bu bir takım oyunu ve üzerime düşeni yapıyorum. Senaryo ve hocalarımın yönlendirmeleri, böylesine zor bir karakterde işimi kolaylaştıran en önemli etken.

- Rolünüzle ilgili eleştiriler alıyor musunuz?
Birçok eleştiri alıyorum. Bazıları eleştiri sınırlarını aşıyor ne yazık ki! Benim de vatanını seven bir insan olduğumu ve rol yaptığımı unutuyorlar. Bazıları o kadar sert ki, insanların oyuncu olduğumu unutmasını sağlayacak kadar iyi bir karakter çıkardığıma inanmak istiyorum. Rol yaptığımı fark eden ve olumlu eleştirilerde bulunanlar da var. Bunları görmek beni mutlu ediyor.

Haberin Devamı

- Daha önce ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisinde, yönetmen Yağız Alp Akaydın’la birlikte çalıştınız. ‘Söz’deki rolünüz için destek aldınız mı?
Hocamın beni ikinci kere ekibine dahil etmesi, onore etti. Onunla sahne çekerken kendimi son derece güvende ve rahat hissediyorum. Karakterimi doğru yere çekeceğini, doğru yönlendireceğini biliyorum. Başarılı olabildiysem şüphesiz bunda hocamın katkısı çok büyük.

- Dizide destek aldığınız isimler var mı?
Ekipte herkes birbirine mümkün olduğunca destek veriyor. Karakterin başarısında yönetmenlerimiz Yağız Alp Akaydın’ın ve Burak Müjdeci’nin katkıları çok büyük. Bunun dışında rol arkadaşım Mustafa Yıldıran, başarılı oyunculuğuyla işimi yapmamı kolaylaştırıyor. Sürekli size destek olan ve halihazırda bu kadar başarılı bir kötüye hayat veren Serhat Kılıç da işin içine girince, başarı kaçınılmaz...

- Kendinizi ekranda izlediğinizde tepkiniz nasıl oluyor?
Her sahnede tekrar ve tekrar heyecanlanıyorum. Sahneleri ailemle birlikte izliyorum. Onların tepkileri, hem güç hem de keyif veriyor. Her sahnede neyi daha iyi yapabileceğime bakıyorum. O kadar iyi ve zorlayıcı bir senaryomuz var ki, sahneler başlı başına birer test gibi. Her seferinde aynı heyecanı duymanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

‘Zaten hayalimi yaşıyorum’

- Dizi yayınlandığı günden bu yana reytingte zirvede yer alıyor. Bunun sırrı nedir?
Bu kadar başarılı olmasının sebebini, ekibin iyiliğine ve bütünlüğüne borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Ethem Özışık gibi başarılı bir senaristin kaleme aldığı senaryo, herkesin ustalığını kabul ettiği Yağız Alp Akaydın tarafından çekiliyor. Her karakter, kendini rolüne adamış, çok iyi oyuncular tarafından canlandırılıyor. Yaptığı işlerle Türkiye’de gündemi belirleyen Tims&B Yapım, tecrübesiyle işimizi kolaylaştırıyor. Set saatini ve senaryoyu izleyici gibi merakla bekler haldeyiz.

- Oyunculukta hayalleriniz neler?
Oyunculuğun kendi başına bir hayal olduğunu düşününce, zaten hayalimi yaşıyorum. Şimdi bunu
daha da büyütme zamanı. Kendimi bu yolun başında görüyorum. Öğrenmenin asla bitmediği bir yolculuk. Umarım kariyerim boyunca, şu an olduğu gibi zorlayıcı ve dişi karakterler oynama imkanı bulurum.

Haberin Devamı

Ebru Ünlü: ‘Birinin kötüyü oynaması gerekiyor’

- Şöhret ya da tanınmak sizi değiştirir mi?
Hepimizin hayatları değişiyor, bizimkini görünür kılan, değişimin hızı oluyor. Önemli olan değişimin ne yönde olduğu. Şayet olumsuzsa, ayaklarımın yere basmasını sağlayacak ailem ve arkadaşlarımın varlığı, bu konuda bana güven veriyor.

- Hayatınızda dönüm noktası olarak gördüğünüz bir an var mı?
Konservatuvara girdiğim gün sanırım. Özel hayatımdaysa babamın vefatı, hayatımı altüst etmişti. Beni ben yapan her şeyi sorguladığım bir dönemden geçtim.

‘Mesajları cevaplamaya çalışıyorum’

Sosyal medyayı aktif kullanmaya çalışıyorum. İyi niyetli her yorumu ve mesajı cevaplamaya gayret ediyorum. Kendi hayran olduğum oyuncuları, onların mesajlarıma cevaplarını ve o yanıtların bende yarattığı heyecanı hâlâ hatırlıyorum. İnsanlarla konuşurken bunu hep aklımda tutuyorum.