Cadde Elazığlı yerel ses sanatçısı Demirbağ, yanarak öldü

Elazığlı yerel ses sanatçısı Demirbağ, yanarak öldü

09.11.2010 - 15:04 | Son Güncellenme:

Elazığ'ın yetiştirdiği en ünlü ses sanatçılarından Enver Demir-bağ, evinde feci şekilde öldü

Elazığlı yerel ses sanatçısı Demirbağ, yanarak öldü

Elazığlı yerel ses sanatçısı Demirbağ, yanarak öldü
ELAZIĞ'ın ünlü ses sanatçılarından 75 yaşındaki Enver Demirbağ, tek başına oturduğu evinde ısınmak için yaktığı elektrik sobasından çıkan yangında yanarak öldü.

Kentin yetiştirdiği en ünlü ses sanatçılarından Enver Demirbağ'ın yalnız yaşadığı Kültür Mahallesi Arka Sokak Manolya Apartmanı'ndaki evinde bugün saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın üzerine eve giden polis ve itfaiye ekipleri alevleri söndürürken, Demirbağ'ın oturduğu koltukta yanarak öldüğü belirledi. Yapılan ilk incelemede Demirbağ'ın kısmi felçli olduğu ve ısınmak için yaktığı elektrik sobasının koltuğu tutuşturmasıyla yangının meydana geldiğini belirledi. Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, evde yakılan elektrik sobasından yangın çıktığını belirterek, şöyle dedi: “Olay bize saat 11.00'de intikal etti. Ekiplerimiz intikal ettiğinde değerli bir sanatçımız elektrik sobasına sırtını yasladığında kendisi ve yanındaki koltuk yanmış. Ekiplerimiz yetiştiğinde Enver Demirbağ, maalesef yanarak yaşamını yitirmişti. Herhangi şüpheli bir durum görünmemesine rağmen soruşturmamız sürüyor.” Enver Demirbağ’ın cenazesi otopsi için Fırat Üniversitesi adli tıp morguna kaldırıldı.

Elazığ'ın ünlü sesi
ELAZIĞ'ın tarihi yerleşim birimi Harput müziğinin günümüzdeki en iyi temsilcilerinden biri olarak gösterilen Enver Demirbağ, 1935 yılında Elazığ’ın Palu İlçesi’nde doğdu. Demirbağ, Harput müziğini icra eden hafızlardan, Harput makamlarını ve müzik geleneğini daha çocuk yaşta öğrenmeye başladı. Bunların başında Hafız Mustafa Süer ve Hafız Osman Öğe geliyor. Enver Demirbağ, Harput müziği ile ilgili bütün repertuarını, Kültür Bakanlığı Halk Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Folklor Arşivi’ne vermişti. Bu eserlerin sayısının 115 olması, Enver Demirbağ’ın repertuarının, Hafız Osman Öğe’den öğrendikleri ile sınırlı kaldığını gösteriyor.

Yazarlar