Gayrimenkul Haberleri Ada Nedir?

Ada Nedir?

Son Güncellenme:

.

Ada Nedir

Çevresi yol, sokak veya akarsu ile belirlenmiş kara parçası ada olarak tanımlanır. Ada, bunun dışında iki farklı anlamda daha kullanılır. Bunlardan biri çevresi tamamen veya kısmen su ile çevrili toprak parçası anlamına gelen coğrafi terimdir. Diğeri ise karayollarında yolcu indirme veya bindirme için trafik güvenliği sağlanmış alanlara verilen isimdir.

Haberin Devamı

Kadastro adası nedir?

Çevresi kamuya ait doğal veya yapay oluşumlar ile sınırlandırılmış parsel topluluğu kadastro adası olarak adlandırılır. Ada 101 numarası ile başlar ve sırasıyla devam eder. Bir adada birden fazla mülkiyet sahibi olabilir. Çünkü bir ada, bir veya birden fazla parselden meydana gelir.

Ada parsel

Ada ve parseller kadastro çalışması yapılarak belirlenir. Taşınmaz mal alınacağı zaman tapu üzerinde yazan ada parsel numaraları ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü web sitesinde bulunan ada ve parsel sorgulama linkinde ilgili yerlere yazarak taşınmazın durumu hakkında bilgi edinmek mümkündür. Herhangi bir şüpheli durumda ise tapu kadastro il müdürlüklerine başvuru yaparak sorgulama yapılabilir. Böylece satın alınacak taşınmaz ile ilgili tüm bilgiler elde edilmiş olur ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaşma ihtimali minimuma iner.