Emlak Artı ve eksileriyle çatı dubleksinde yaşam

Artı ve eksileriyle çatı dubleksinde yaşam

18.03.2021 - 18:36 | Son Güncellenme:

Özellikle yeni binalarda, belirli bir metrekare alanın üzerinde bir ev satın almak istiyorsanız, karşınıza genellikle çatı dubleksleri çıkıyor. Binanın tek katlı alanları küçük olduğu takdirde, müteahhitler çatı dubleksini 2+2, 3+2 ya da 4+1 seçenekleri gibi daha geniş daireler olarak sunuyor. Manzara olasılığı, genişliği ve kendine has havasına kapılmadan önce çatı dubleksinin farklı yönlerine bakmak ister misiniz?

Artı ve eksileriyle çatı dubleksinde yaşam

Özellikle merkezi semtlerde yeni binada geniş daire bulmak oldukça zor. Belirli bir kata izin veren imar yasaları ya da dar arsaları yeni binalarda bu imkanları ortadan kaldırıyor. Merkezi bir yerde, yeni binada ev satın almak istiyorsanız ve en az 3+1 olmasını istiyorsanız, karşınıza çatı dubleksleri çıkıyor.

Haberin Devamı

Belki şehir manzaralı, ya da deniz gören bir çatı terası herkese çekici gelebilir. Eğimli bir çatının altında uyumak da egzotik gelebilir. Ancak kendi evinizi çatı dubleksi olarak almaya karar vermeden önce şu soruları da kendinize sormanızı öneririz:

  • Merdiven boşluklarını çıkardığınız zaman kalan metrekare yeterli mi?
  • Çatı katı başınızı çarpacağınız kadar alçak mı?
  • Merdivenler ve teras ufak çocuklar veya yaşlılar için güvenli mi?
  • Evin her alanı kullanışlı mı?
  • Binanın asansörü var mı?

Öte yandan, bu soruların bazılarının yanıtları hoşunuza gitmese dahi, bir iç mimarlık hizmeti alarak çatı katlarınızı kullanışlı ve çok zevkli alanlar haline dönüştürebilir, manzaranın ve merkezde yeni binada ve geniş bir dairede oturmanın tadını çıkarabilirsiniz.