Güncel Behzat Ç. Dizisi Nerede Çekildi?

Behzat Ç. Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Behzat Ç. Dizisi Nerede Çekildi

Bir dönemin efsane dizileri arasında yer alan Behzat Ç. gerek konusu gerekse usta oyuncuları ve unutulmaz kareleri ile izleyicilere sıra dışı bir deneyim yaşattı. Yapımcılığını Adam Film’in üstlendiği dizi sıra dışı bir karakterin etrafında dönen polisiye hadiseleri yayınladı. Nevi şahsına münhasır Behzat baş komiserin hem özel yaşantısının hem de her bölümde farklı bir polisiye olayın işlendiği dizi bir Ankara polisiyesi sloganı ile ekrana yansıdı.

Haberin Devamı

Behzat Ç. dizisinin oyuncuları

Behzat Ç. Dizisi Nerede Çekildi

Başrollerini Erdal Beşikçioğlu, Canan Ergüder, Ahmet Uğurlu, Ege Aydan, Nejat İşler gibi usta oyuncuların paylaştığı Behzat Ç. dizisinin ilk bölümü Star TV’de 19 Eylül 2010 Pazar günü yayınlandı. Yayınlandığı günden itibaren izleyicileri ekran başına toplayan dizinin diğer rollerinde Seda Bakan, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Hazal Kaya, Ayça Eren, Seda Akman, Hakan Hatipoğlu gibi oyuncular yer aldı. Uzun soluklu bir dizi olan Behzat Ç. zengin oyuncu kadrosuyla da dikkat çekti. Emrah Serbes’in aynı adlı romanından uyarlanan dizinin senaryosunu Emrah Serbes ile birlikte Ercan Mehmet Erdem kaleme aldı. Her sezon özgün bir hikâye ile ekranlara gelen dizinin yönetmen koltuğunu Serdar Akar, Doğan Ümit Karaca, Zekeriya Kurtuluş, Mustafa Altıoklar ve Sadullah Şentürk paylaştı.

Haberin Devamı

Behzat Ç. dizisinin konusu

Behzat Ç. Dizisi Nerede Çekildi

Behzat Ç. dizide yer alan dört ana karakter etrafında dönen cinayetler üzerine kuruludur. Dizinin baş karakteri Behzat Ç. mutsuzluğun resmini ortaya koyan ve hüznünü de etrafına yayan aykırı bir baş komiserdir. Cesetleri koklayarak bulabilen Akbaba, nefes alan her canlıyı bulma özelliği ile ön plana çıkan hayalet ve ekibin en genç, en gevezesi Harun baş komiserin ekibinde yer alır ve bu dörtlü her bölüm cinayetleri çözmekle yükümlüdür. Behzat Ç’nin sevgilisi Savcı Esra ise dizinin bir diğer güçlü karakteridir. Polisiye diziyi muadili diğer dizilerden ayıran nokta ise her bir karakterin duygusal durumlarının Behzat Ç tarafından kendine özgü bir şekilde yansıtılmış olmasıdır. Dizi boyunca Behzat Ç’nin kızıyla ilişkisine şahitlik edilir. Dizinin başından sonuna kadar Ercüment Çözer ile Behzat Ç. arasındaki rekabet gözler önüne serilir. Behzat Ç’ nin birinci sezonunda kızının ölümünden sonra baş komiserin yaşadığı psikolojik sorunlar, ikinci sezonunda kesik parmak cinayetleri ve üçüncü sezonunda ise Savcı Esra cinayet işlenmiştir.

Behzat Ç. dizisi nerede çekildi?

Behzat Ç. Dizisi Nerede Çekildi

Neredeyse Ankara’nın her semtinden kesitlerin yer aldığı Behzat Ç. dizisinde en çok merak edilen Hüseyin’in Yeri adlı mekândır. Bu mekânda çekilen bölümlere, Esat semti dört yolda bulunan Sokakbaşı Meyhanesi ev sahipliği yapmıştır. Harun ve Eda’nın birbirlerine açıldığı Kafes adlı mekân ise Atakule yakınlarında bulunan Botanik Parkı’nda yer alır. Genel olarak Gazi Üniversitesi ve Gazi Mahallesi'nde çekilen Behzat Ç.’nin, Eymir Gölü, Sakarya Caddesi ve Kurtuluş Parkı’nda da çekimleri mevcuttur. Behzat Ç.’nin evinin yer aldığı Gazi mahallesindeki ev ise çekimler bittikten sonra yıkılmıştır. Behzat Ç. dizisinin yeni formatı ile ekranlarda yer alacağına dair söylentiler bulunmaktadır. 15 Temmuz darbe girişiminin konu edileceği bildirilen dizinin çekimlerinin nerede yapılacağı ise merak konusudur.