Dekorasyon Camlı Mutfak Dolaplarınızı En İyi Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Camlı Mutfak Dolaplarınızı En İyi Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz?

Son Güncellenme:

.

Camlı Mutfak Dolaplarınızı En İyi Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz

Son zamanlarda yeniden popülerlik kazanan camlı mutfak dolapları kolay temizlenebilen yapıları ve şık görünümleri nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Hem gıda malzemeleri hem de mutfak gereçleri bu dolaplarda muhafaza ediliyor. Küçük ipuçlarıyla dolaplardan en iyi şekilde yararlanmak, alandan tasarruf ederken derli toplu bir görünüm oluşturmak mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Sık Kullandığınız Mutfak Gereçlerini Sürgülü veya Pistonlu Kapaklara Sahip Cam Dolaplara Yerleştirin

Camlı Mutfak Dolaplarınızı En İyi Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz

Özellikle modern tasarımlı mutfak dolaplarında yukarıya doğru açılan pistonlu ve sürgülü kapaklar kullanılıyor. Camlı dolap ve çekmecelerde; tencere, tava gibi büyük ve ağır eşyalar muhafaza edilmiyor. Çünkü tencereleri dolaba yerleştirirken en ufak çarpmada cam yüzeyde çizilme ya da çatlama olabiliyor. Ayrıca üst üste duran çok sayıda tencere ve tava hoş bir görünüm oluşturmuyor. Bu tür dolaplarda genellikle sürekli kullanılan bardak, kase, tabak gibi mutfak gereçleri saklanıyor. Mutfak dolabı düzenlemesinde kullanım kolaylığını amaçlıyorsanız, sık kullandığınız eşyaları dolapların alt bölümlerine yerleştirmelisiniz. Sürgülü ve piston kapaklı dolaplarda günlük yemek takımlarını ve bardaklarınızı muhafaza edebilirsiniz. Fincan ve bardak gibi eşyaları dolabın orta kısmına dizerek büyük gereçler için daha çok yer açabilirsiniz. Yemek tabaklarının üzerine çorba kaselerini veya saklama kaplarını koyarak daha fazla eşyayı dolabınıza yerleştirebilirsiniz. Bardaklarınızı dolaba ters şekilde diziyorsanız ağız kısımlarının dolap tabanıyla temas etmesini engellemek amacıyla dolap içi örtülerinden faydalanabilirsiniz. Dolapların tozlanmaması için mutfak dekorasyonunuzla uyumlu desenlere sahip yapışkan kağıtlar kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dolap İçi Raflar Kullanarak Daha Fazla Yer Kazanın

Camlı Mutfak Dolaplarınızı En İyi Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz

Tavana yakın, yüksek bölümlerde dolap kullanımı ve temizliği zor olabiliyor. Bu nedenle dolabınızın yüksek katlarında daha seyrek kullandığınız mutfak eşyalarınızı saklayabilirsiniz. Dolap içine monte edilen raflardan ve askılardan yararlanarak dolaplarınızı daha elverişli hale getirebilirsiniz. Örneğin uzun, pencere tipli cam dolaplarınıza belirli aralıklarla 2-3 raf yerleştirerek küçük eşyalarınızı sergilemek için bir vitrin gibi kullanabilirsiniz. Cam ve porselen eşyalarınızı veya baharat takımlarınızı bu dolaplarda tutabilirsiniz.

Cam Dolaplarınızı Işıklandırın

Camlı Mutfak Dolaplarınızı En İyi Şekilde Nasıl Kullanabilirsiniz

Mutfak dolaplarını süslemek için genellikle dantel benzeri örtüler kullanılıyor. Fakat yemek pişirme sırasında sıçrayan yağ, su buharı gibi maddeler ve kötü kokular bu örtülere sinerek hem lekeli bir görünüme neden oluyor hem de hijyenik olmayan bir yüzey oluşturuyor. Bu nedenle dolap kullanımı ve temizliğini kolaylaştıracak dekoratif unsurlara yönelmek daha uygun oluyor. Siz de cam dolaplarınızı renklendirmek için arka ve yan kapaklara sabitleyeceğiniz LED aydınlatmaları kullanabilirsiniz. Dolaplarınızın kapaklarında buzlu cam veya desenli cam varsa ışıkları, kapakların kenarlarına yapıştırarak daha güzel bir görünüm oluşturabilirsiniz.