Dekorasyon Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

Son Güncellenme:

.

Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan en ilginç turistik yapılardan biri Nitt Witt Ridge. “Der Tinkerpaw” ya da “Captain Nitt Witt” lakaplarıyla da bilinen Amerikalı sanatçı Arthur “Art” Harold Beal tarafından, bölge halkının çöpe attığı artık malzemelerle inşa edilen ve görenleri şaşkına çeviren bu ev, insanın hayal gücünü kullanarak neler yapabileceğini bir kez daha gösteriyor.

Haberin Devamı

Başkalarının çöpünden kendi kalesini yarattı

Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

“Birinin çöpü başkasının hazinesidir”. İşte Beal de yola bu felsefeyle çıkmış. Ama onun hayalindeki hazine, bir tepe üzerine inşa edeceği kalesi imiş. Ve bu hayalini gerçekleştirmiş. Beal, Nitt Witt Ridge’nin inşasına 1928 yılında, 32 yaşındayken yamaç üzerinde bir arsa alarak başlamış ve sonraki 50 yılı, sadece bir kazma ve kürek yardımıyla setleri oyup “kalesini” inşa ederek geçirmiş. Bölgede bir çöp toplayıcı olarak çalışan Beal, Nitt Witt Ridge’i inşa ederken, başkalarının işe yaramaz olarak görüp çöpe attığı nesneleri kullanmış. Bira kutuları, çamaşır makinesi tamburları, tekerlek, lastik gibi otomobil parçaları ve ocaklar bunlardan bazıları. Bunun dışında Beal, Nitt Witt Ridge’in yapımında beton ve deniz kulağı kabuklarından da faydalanmış.

Haberin Devamı

Beal’in ölümünden sonra Nitt Witt Ridge kimsesiz kaldı

Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

Ne yazık ki, Nitt Witt Ridge’in yapımı tamamlandığında, Beal de oldukça yaşlanmıştı. Beal, 1992 yılında, 96 yaşındayken öldü ve külleri Nitt Witt Ridge’deki en sevdiği sekoya ağacının etrafına saçıldı. Ancak maalesef 50 yıl boyunca kendi elleriyle inşa ettiği ev, ölümünün ardından kaderine terk edildi.

Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

Yaklaşık 7 yıl boyunca çürümeye ve yağmalanmaya terk edilen yapı, tüm bu ihmale karşı benzersiz mimari yapısını ve içerisindeki süs eşyalarını korudu. 1999 yılına gelindiğinde ise Nitt Witt Ridge, Michael ve Stacey O’Malley tarafından satın alındı. Çift, evi onarıp bahçeyi temizledi. Onlar sadece Nitt Witt Ridge’e sahip çıkmakla kalmayıp, aynı zamanda yapıyı turizme de kazandırdı.

Meraklıları için Nitt Witt Ridge turları düzenleniyor

Çöplerden Yapılan Bir Ev: Nitt Witt Ridge

Michael O’Malley, Nitt Witt Ridge’in sahibi olarak dileyen turistlere evi gezdiriyor. Ancak resmi bir tur şirketi olmadığı için bu işin reklamını yapması yasal olarak mümkün değil. Nitt Witt Ridge’i görmek ve bu hikayesiyle dikkatleri çeken yapının içinde dolaşmak isteyenler, O’Malley’in telefon numarasını internetten bularak kendisine ulaşıyor ve tur ayarlıyorlar. Turun sonunda misafirlerden sadece kişi başı 10 dolarlık bir bağış yapması bekleniyor. O’Malley de bu işi para için yapmadığını özellikle belirtiyor.