Dekorasyon Evimizin havasını nasıl değiştirebiliriz?

Evimizin havasını nasıl değiştirebiliriz?

12.09.2021 - 11:06 | Son Güncellenme:

Evinizde alanı genişletmek ya da havasını değiştirmek mi istiyorsunuz? Sonbaharın gelmesiyle birikte bir düzenleme mi yapmak istiyorsunuz? İç mimar Zeynep Eyüboğlu’nun önerileriyle işte ev dekorasyonunda yenilikçi dokunuşların ipuçları…

Evimizin havasını nasıl değiştirebiliriz

 

Evinde değişiklik yapmak isteyen, alanı daha kullanışlı hale getirmek isteyenler bunu pek çok farklı şekillerde yapabilirler. Bütçeye ve zamana uygun olarak neler yapılabilir? İç mimar Zeynep Eyüboğlu’na göre, en etkili yollardan bir tanesi hibrit boyaların kullanımı. Duvarda herkesin kolaylıkla kullanabileceği hibrit boyalar, küçük tasarımları da mümkün hale getiriyor.

Haberin Devamı

Küçük bütçeyle evin havasında büyük değişiklikler yaratmak isteyenlerin bir diğer tercihi ise duvar kağıtları kullanmak olabilir. 2021’de moda hale gelen duvar kağıtları, 2022’de de trend olmaya devam edecek. TV arkasına ya da konsolun arkasına tek duvara uygulanacak geometrik desenli bir duvar kağıdı, salonunuza modern bir hava vermeye yeterli olacaktır. Duvar stickerları da bu amaçla kolayca kullanılabilir.

Koltuk kılıfları ve kırlentleri değiştirmek, halı ve diğer tekstilleri değiştirmek de evinize farklı bir hava katacaktır. Mevsime uygun daha koyu veya sıcak renkler kullanılabilir. Yazın daha soft ve açık renkler kullanılırken, kışın sizi bir kozadaymışsınız gibi korunaklı hissettirecek sıcak tonlar, koyu yeşil veya antrasit tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Perdelerde yapılacak değişiklik önceki saydıklarımıza nazaran daha büyük bir işlem olsa da, bu değişiklik evinizin havasında büyük bir fark yaratacaktır. Stor ve boncuklu perdeler popülaritesini biraz kaybediyor. Perdeyi değiştirmek isteyenler, klasik perdelere yönelebilirler. Ham ketenler revaçta olurken, büyük değişiklikler tercih edenler, kırlent ve perdelerde geometrik desenlere yönelebilirler.

Mobilyalarda yapılacak değişikliklerde, sade ve minimalist esintiler ile doğaya özlem 2021-2022 yılında da öne çıkıyor. Uzaktan çalışma alışkanlıklarının yerleştiği evlerde çok fonksiyonlu mobilyaların tercih edilmesi, hem alanı genişletebilir, hem de ofis ve evi bir alanda birleştirebilir. Katlanır masalar, duvarda çıkan masalar, duvarda alan kaplamadan çalışma evraklarınızı toplayacak raflar ve aydınlatma desteği evinizin havasını oldukça değiştirecektir.