Dekorasyon Küçük balkonlarımızı nasıl dekore edebiliriz?

Küçük balkonlarımızı nasıl dekore edebiliriz?

12.09.2021 - 12:03 | Son Güncellenme:

Pandemi döneminden itibaren önemi giderek daha çok anlaşılan, evimizin içindeki bahçemiz balkonların dekorasyonunda çok farklı seçenekler mevcut. “Küçük balkonlar nasıl dekore edilebilir? Bu sorunun yanıtını, iç mimar Zeynep Eyüboğlu’nun da verdiği ipuçlarla dolu yazımızda bulabilirsiniz.

Küçük balkonlarımızı nasıl dekore edebiliriz

 

Balkonda bir oturma alanı ve bir de bitkilerle bezeli olması ondan beklediğimiz işlevlerin başında geliyor. Küçük mobilyalar, özel olarak mekana göre yapılan bir bank ya da minderler, küçük balkonlar için ideal eşyalardır. En azından 2 kişinin birlikte sohbet edebileceği, çay-kahve içebileceği bir balkon için kapanıp açılabilen masa, sehpa da duvara monte edilebilir.

Haberin Devamı

Küçük balkonlardaki bitki yerleşimleri için tavandan asılan bitkiler, duvara sarılacak sarmaşıklar veya balkon dışına sarkıtılan bitkiler tercih edilebilir. Yine balkonlara sıcak bir atmosfer kazandırabilecek duvar süsleri, çok yoğun olmamakla birlikte tercih edilebilir.

Mevsime göre korkuluklara sarılabilecek sarmaşıklar da kullanılabilir. Yapay bitkiler de tercih edebileceğinizi unutmayın.

Güneş enerjili ya da kendinden pilli aydınlatmalar balkonlarımıza çok şık hava katacaktır. Bunları duvarlara raflarla ya da korkuluklara monte ederek kullanabilirsiniz.

Balkonları kapatmayı düşünürseniz, balkon zeminlere ahşap döşeme tercih edebilirsiniz. Lego gibi geçen ve hazır paketler halinde satılan kullanıcıların kendi takabildikleri ahşap plakalar tercih edilebilir.

Haberin Devamı

30 cmx 30 cm boyutlarında olan bu ahşap plakalar kolayca sökülüp temizlenip tekrar konulabilir. Balkonlarımızda bu ahşabın üzerine minderler de koyarak sıcak bir atmosferde dışarda olmanın keyfini çıkarabilirsiniz.