Dekorasyon Zeminden tasarruf etmek için açık raf sistemlerinden ve giysi askılarından nasıl yararlanabiliriz?

Zeminden tasarruf etmek için açık raf sistemlerinden ve giysi askılarından nasıl yararlanabiliriz?

12.09.2021 - 12:06 | Son Güncellenme:

Evlerde yerden tasarruf etmek amacıyla açık raf sistemleri ve giysi askılarının yardımına başvuruluyor. Açık raf sistemleri giysi odası yaratılırken, kitaplıklar veya dekoratif objeler konulurken kullanılabilir. İşte size duvarlarınızı değerlendirme yolları…

Zeminden tasarruf etmek için açık raf sistemlerinden ve giysi askılarından nasıl yararlanabiliriz

 Evinizde sanat duvarları yaratmak istiyor musunuz? Bunun için tek bir raf yeterli… Üzerine sizi motive edecek bir özlü söz, bir bitki ve bir tablo koyabilirsiniz… Artık tabloları duvara asmak yerine bu raflarla sergi havası verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kiler ya da giyinme odası gibi alanları hazırlarken de açık raflar ve giysi askıları kullanabilirsiniz. Bu alanlar sürekli toplanamayacak, bazen dağınık olabilecek alanlar olduğu için genellikle evin fazla görünmeyen mahrem bölümlerinde düzenlenebilir. Ancak bu daha çok bir veya iki kişinin yaşadığı evler için uygun olurken, çocuklu aileler için çok önerilmiyor. Zira dağılmaya çok müsait oldukları için kıyafetlerinizin kapalı dolaplarda muhafaza edilmesi daha iyi olabilir.

Giyinme odasını hazırlarken, acele etmeden kendi kullanım ihtiyaçlarına göre hazırlatabilirsiniz. Kravat, fular, çorap vb. eşyalarınızın yoğunluğuna, kullanım sıklığına göre alanlara koyulması iyi olacaktır. Kimi dolaplarda daha fazla askı alanı yer alırken, kimisinde çekmece yoğunluğu olabilir.

Haberin Devamı

Ayrıca raf ve askıları evinizin giriş bölümünde ayakkabılık ve askılık olarak da kullanabilirsiniz.

Özellikle stüdyo tipi dairelerde giriş alanını ayırmak için kullanabileceğiniz açık askılar hem alanı daraltmayacaktır, hem de işlevini yerine getirecektir.

Merdiven altlarında, küçük alanlarda veya evinizin çalışma alanı olarak kullandığınız bölümlerde de açık raf sistemleri oldukça işinize yarayacaktır.

Yine balkonda çiçeklik olarak, bahçenizde malzeme rafı olarak kullanımları mümkün olabilir.

Açık rafları duvarınızla aynı renkte tercih ederseniz üzerine renkli objelerle hoş bir alan yaratabilirsiniz.